Νέες και μάλιστα πολύ μεγαλύτερες ζημιές σε σύγκριση με τον «Ιανό» έχει προκαλέσει η φονική κακοκαιρία «Ντάνιελ» στις υποδομές των ΤΟΕΒ Ταυρωπού και Τιτανίου.

Η διοίκηση και τα στελέχη του ΤΟΕΒ Ταυρωπού προχωρούν ήδη στη διαδικασία λεπτομερούς καταγραφής των ζημιών. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού κ. Αθανάσιος Μαρκινός, μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» υπογράμμισε ότι οι ζημιές που έχει υποστεί το δίκτυο είναι χειρότερες από εκείνες του «Ιανού».

Συγκεκριμένα, πολλές ζημιές έχουν εντοπιστεί στην κεντρική διώρυγα, που είναι και πιο δύσκολη η αποκατάστασή τους, ενώ εκείνες στα καναλέτα υπολογίζεται ότι είναι διπλάσιες και τριπλάσιες σε σύγκριση με τον «Ιανό». Μάλιστα σε σχέση με πριν τρία χρόνια, έχουν προκληθεί πολλά προβλήματα στην δυτική πλευρά του δικτύου, προς Παλαιοκκλήσι, Φανάρι και Κανάλια.

Ο κ. Μαρκινός υπογράμμισε ότι οι ζημιές ξεπερνούν τις δυνατότητες που έχει ο Οργανισμός για την αποκατάστασή τους και πλέον επί τάπητος έχουν τεθεί όλα τα σενάρια, με δεδομένο και το γεγονός πως σύντομα θα αρχίσει και η υλοποίηση του έργου του νέου κλειστού δικτύου.

Τη Δευτέρα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων Νικολά Σμιτ, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, αφού πέταξαν με ελικόπτερο πάνω από τις πληγείσες περιοχές, πραγματοποίησαν αυτοψία στο δίκτυο του ΤΟΕΒ συνοδευόμενοι από τον κ. Μαρκινό και αγρότες της περιοχής. ΤΟΕΒ Τιτανίου

Για καθολικές ζημιές και στις υποδομές του ΤΟΕΒ Τιτανίου κάνει λόγο ο Πρόεδρος Βασίλης Γιαννάκος. Μιλώντας στον «Νέο Αγώνα» σημείωσε ότι ο Οργανισμός έχει υποστεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ζημιά μετά τον ΤΟΕΒ Ταυρωπού.

«Καλύπτουμε τα δύο τρίτα της γεωργικής περιοχής του Δήμου Παλαμά , τον Κοσκινά, τη Μεταμόρφωση, το Βλοχό, τον Παλαμά, και τη Δ.Ε. Φύλλου. Δηλαδή τις περιοχές που πλημμύρισαν καθολικά. Δρόμοι, γεωτρήσεις, σωλήνες, κανάλια έχουν υποστεί καταστροφή, μεγαλύτερη από τον Ιανό.

Ξεκινάμε από την αρχή, κάνοντας μελέτη για την αποτύπωση της ζημιάς» ανέφερε ο κ. Γιαννάκος.

Κώστας Παλαιός