«Η Καρδίτσα είναι η πόλη του ποδηλάτου, η πραγματική»

«Η Καρδίτσα είναι η πόλη του ποδηλάτου, η πραγματική και όχι μέσω των media» είπε στην προχθεσινή συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής ο Δήμαρχος Βασίλης Τσιάκος, πετώντας «μπηχτή» για άλλες (γειτονικές;) πόλεις που κάποια αφιερωματικά ρεπορτάζ τις «βαφτίζουν» πόλεις του ποδηλάτου παρότι δεν βλέπεις ποδηλάτες ούτε με τα… κιάλια!

Σε ότι αφορά το έργο ανακατασκευής των ποδηλατοδρόμων που έθεσε με ερώτηση ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Παπούλιας, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Σβερώνης ανέφερε ότι η εργολαβία που θα υλοποιηθεί θα είναι μικρότερη συγκριτικά με τη μελέτη που είχε συντάξει ο δήμος.

Η μελέτη είχε προϋπολογισμό 3 εκ. ευρώ, ωστόσο το Υπουργείο ενέκρινε τη χρηματοδότηση εργασιών ύψους 1,7 εκ. ευρώ. Κατόπιν αυτού, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, η υπηρεσία του Δήμου επέλεξε τους ποδηλατοδρόμους που θα ανακατασκευαστούν, προτεραιοποιώντας εκείνους που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται οι ποδηλατόδρομοι στην οδό Τρικάλων και στην Καραΐσκάκη. Στην οδό Τρικάλων θα ανακατασκευαστεί ξανά με χυτό υλικό (όπως έχει σήμερα) καλύτερων προδιαγραφών.

Για την οδό Καραϊσκάκη, σύμφωνα με τον κ. Σβερώνη, εξετάζεται τι θα γίνει στο τμήμα του ποδηλατοδρόμου που βρίσκεται στο ίδιο ύψος με την άσφαλτο και σήμερα χωρίζεται από τσιμεντένια διαχωριστικά με σιδερένια κολονάκια. Πιθανώς, είπε, να λάβει τη μορφή που θα έχει ο νέος ποδηλατόδρομος της Δημ. Λάππα, δηλαδή να φύγουν τα τσιμεντένια διαχωριστικά με τα κολονάκια και να μπει ένα πλαστικό ύψους 15 εκατοστών που θα βιδώνεται στην άσφαλτο και προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια.
Κ.Π.