Η Καρδίτσα ψήφισε πρώτα Β. Τσιάκο και μετά Ε. Γάζο

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για τις επιλογές που έκαναν οι κάτοικοι στην πόλη της Καρδίτσας στις Κυριακάτικες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η Καρδίτσα λοιπόν στα τρία εκλογικά διαμερίσματα που απαρτίζονται από 51 εκλογικά τμήματα, εξέλεξε πρώτον τον Δήμαρχο Βασίλη Τσιάκο. Ωστόσο η σειρά των υπόλοιπων υποψήφιων ήταν διαφορετική, καθώς δεύτερο επέλεξαν οι Καρδιτσιώτες τον Έκτορα Γάζο, τρίτο τον Γιάννη Γεννάδιο και τέταρτο τον Κωνσταντίνο Ξυλομένο.

Συγκεκριμένα ο Βασίλης Τσιάκος με το συνδυασμό του «Καρδίτσα ο τόπος μας» έλαβε συνολικά 5.427 ψήφους στα τρία εκλογικά διαμερίσματα της πόλης. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» με τον Έκτορα Γάζο πέτυχαν εντυπωσιακή άνοδο των ποσοστών στην πόλη λαμβάνοντας συνολικά 3.041 ψήφους, αφήνοντα μάλιστα στην τρίτη θέση τον Γιάννη Γεννάδιο με τη «Συνεργασία Ευθύνης» που είχε συνολικά 2.920 ψήφους. Τέταρτος με 1.635 ψήφους ήταν ο Κωνσταντίνος Ξυλομένος με το συνδυασμό «Αλλαγή στην Πράξη».

 

Από τα τρία εκλογικά διαμερίσματα μάλιστα, ο Ε. Γάζος ήρθε δεύτερος στα δύο πρώτα (με τρίτο τον Γ. Γεννάδιο), ενώ στο τρίτο εκλογικό διαμέρισμα ο Γ. Γεννάδιος ήταν δεύτερος με μόλις πέντε ψηφοδέλτια μπροστά από τον Ε. Γάζο.
Κ.Π.