Στους ρυθμούς του… ποδηλάτου και κάθε άλλου μέσου βιώσιμης κινητικότητας θα κινείται για μια εβδομαδα ο Δήμος Καρδίτσας ο οποίος συμμετέχει και φέτος στην Ευρωπαική Εβδομάδα Κινητικότητας.

Η φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα αρχίζει αύριο Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου. Η Καρδίτσα που έχει διακριθεί σε ευρωπαικό επίπεδο για τη συμμετοχή της στη διοργάνωση, προσδοκά και φέτος να αναδειχθεί περαιτέρω η προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος για περισσότερη κινητικότητα και για ασφαλέστερες μετακινήσεις των δημοτών.

Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2022 είναι «Καλύτερες συνδέσεις». Στόχος της εκστρατείας είναι να κινητοποιήσει όλους τους προηγούμενους και μελλοντικούς συμμετέχοντες, ώστε να λάβουν μέρος στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ που μετρά το εικοστό έτος της, με το φετινό σύνθημα να είναι «Συνδυάζω – Μετακινούμαι».

Οι πολίτες παροτρύνονται να παραμείνουν σωματικά και ψυχικά υγιείς ενώ ανακαλύπτουν την ομορφιά της πόλης, της περιοχής ή της χώρας τους και με ορθή επιλογή του τρόπου μετακίνησης αποδεικνύουν το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον και την υγεία όλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα η φετινή Ε.Ε.Κ να είναι αφιερωμένη στον Γιώργο Παύλου που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή. Ο Γιώργος Παύλου ήταν από εκείνα τα στελέχη του Δήμου που προωθούσε με συνέπεια ζητήματα που σχετίζονται με την κινητικότητα, ήταν υπεύθυνος των πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής ενώ ήταν από τους στυλοβάτες, μέχρι πρότινος, του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων.

Χθες ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος, ο αντιδήμαρχος κ. Στ. Θεολόγης, η Πρόεδρος της Κοινότητας Καρδίτσας κ. Βάνα Γιαβάζη και μέλη της οργανωτικής επιτροπής σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν παρουσίασαν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και κάλεσαν τους δημότες όλων των ηλικιών να συμμετέχουν.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα μέχρι και την Κυριακή έχει ως εξής:

Παρασκευή 16/09/2022

 – 19.30 μμ. Τελετή έναρξης.
Κεντρική πλατεία
Χαιρετισμός του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου.

Συμμετοχή: Φιλαρμονική ορχήστρα Δήμου Καρδίτσας

Μουσική συναυλία Ρετρό “Πάμε σαν άλλοτε” με τον Άρη Φαλιάγκα, Ρίτσα Πέτσα, Ναπολέων Μουλιάκο, Δημήτρη Μιαρίτη και Γιώργο Καραδήμο.

Παράλληλες Δράσεις: Κεντρική πλατεία.

– Σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες η “ΦΛΟΓΑ” – 19.30 μ.μ. Ενεργειακή Κοινότητα Καρδίτσας (ΣΥΝΠΕ) ΕΣΕΚ “Ανακύκλωση υπολειμμάτων καφέ, στην κεντρική πλατεία

Σάββατο 17/09/2022

 – 11.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. Δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) Καρδίτσας, Γιολδάση, Προδρόμου, Αρτεσιανού και Καρδιτσομάγουλας.

“Μ’ ένα ποδήλατο πετάω… ” Δραστηριότητες με ποδήλατο, πατίνι, σκέιμπορτ κ.ά. Στίβος περιπέτειας και δεξιοτεχνίας για μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλες Δράσεις: Κεντρική πλατεία.

– Σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες η “ΦΛΟΓΑ” – Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Παράρτημα Καρδίτσας. Επίδειξη “ΚΑΡΠΑ” – Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

– 11.00 π.μ. – 13.00 μ.μ.

Ενεργειακή Κοινότητα Καρδίτσας (ΣΥΝΠΕ) ΕΣΕΚ “Ανακύκλωση υπολειμμάτων καφέ, στην κεντρική πλατεία

– Απογευματινή δράση: 16.00 μ.μ.

Μουσείο πόλης του ΔΟΠΑΚ – Σύλλογος Φίλων Μουσείου Πόλης.

“ Έχει δε και ύδωρ θαυμαστόν η Παπαράντζα” Ποδηλατάδα, ιστορικός περίπατος, συμμετοχικός καθαρισμός και ανοιχτό εργαστήριο συντήρησης των ιστορικών μηχανημάτων του Μουσείου Ύδρευσης, στο άλσος της Παπαράντζας από το Μουσείο Πόλης. Αφετηρία είσοδος Παλέρμου.

Η ξενάγηση και οι δράσεις καθαρισμού και συντήρησης θα ξεκινήσουν στην είσοδο του άλσους, στο προαύλιο του ναού του Προφήτη Ηλία στις 4.30μμ. Υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας, Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Καρδίτσας και της ΔΕΥΑΚ.

Κυριακή 18/09/2022

– Ωρα εκκίνησης 10.30 π.μ.

Κεντρική πλατεία

24ος Ποδηλατικός δρόμος Καρδίτσας – ΔΟΠΑΚ.

Ποδηλατοβόλτα – κλήρωση ποδηλάτων στους συμμετέχοντες. Αναμνηστικά διπλώματα, μπλουζάκια, νερά και χυμοί.

– 10.30 π.μ. – 12.30 μ.μ.

Ενεργειακή Κοινότητα Καρδίτσας (ΣΥΝΠΕ) ΕΣΕΚ “Ανακύκλωση υπολειμμάτων καφέ, στην κεντρική πλατεία

– Παράλληλη δράση: 12.30 μ.μ. το μεσημέρι στο Παυσίλυπο.

Παιχνίδια περιπέτειας με τους Προσκόπους.