Η Κοιλάδα του Αχελώου είναι... νησί!

Τα έργα πουν αφορούν στον Αχελώο ίσως είναι αυτά που συγκεντρώνουν τους περισσότερους πολέμιους από κάθε άλλο.

Διαχρονικά ό,τι σχεδιάζεται να γίνει που έχει σχέση με τον Αχελώο και τα νερά του, βρίσκει απέναντί του πολίτες, οικολογικές οργανώσεις, φιλόζωους κλπ., οι οποίοι με διάφορα επιχειρήματα προσπαθούν να μπλοκάρουν κάθε σχεδιασμό.

Αυτή τη φορά πυροδότησε αντιδράσεις η απόφαση για την κατασκευή υδροηλεκτρικού στο Αυλάκι. Μάλιστα η Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων για την Προστασία και Ανάδειξη της Κοιλάδας Αχελώου έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό επισημαίνοντας ότι ο Αχελώος ό,τι είχε να δώσει ενεργειακά το έχει δώσει, ζητούν την ακύρωση του υδροηλεκτρικού και την ένταξη της Κοιλάδας του Αχελώου… στις “1000 παρθένες παραλίες”! Αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή: “Περηφανευόμαστε ότι το δικό μας νησί, με τις καταγάλανες παραλίες του, είναι ο Αχελώος μας.

Απίστευτη η ομορφιά του. Εκεί, στην καρδιά της Πίνδου, τα καλοκαίρια σαν μελίσσια τα παιδιά μας και εμείς μαζευόμαστε και απολαμβάνουμε μοναδικές στιγμές φυσικής αναψυχής. Μην τους στερήσουμε τον μοναδικό τόπο αναψυχής τους. Εκεί μπορούν να εφαρμοστούν δράσεις που θα γίνουν πόλος έλξης επισκεπτών Αγροτουρισμού και Θρησκευτικού τουρισμού, σεβόμενοι το φυσικό περιβάλλον. Είναι κρίμα ένας τέτοιος θησαυρός να χαθεί κάτω από ένα φράγμα». Ό,τι του φανεί…
Τ.Σ.