«Η κοινωνία απορρίπτει το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια υγεία»

“Η κοινωνία απορρίπτει το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια υγεία που βάζει ταφόπλακα στη δημόσια υγεία” υποστηρίζουν γιατροί, νοσηλευτές, εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά και συνταξιούχοι και άτομα με αναπηρία.

Σήμερα στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Καρδίτσας παραχώρησαν συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Έκτορας Γάζος, ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας κ. Δημ. Κοτσιαρίδης, η αντιπρόεδρος των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας κ. Πόπη Μπούτα, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ κ. Βασ. Αγραφιώτης και ο ταμίας του συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Κ. Θεοδωρίδης, οι οποίοι μίλησαν για το νέο νομοσχέδιο και υποστήριξαν ότι βάζει “ταφόπλακα” στη δωρεάν υγεία.

“Στον πυρήνα του νομοσχεδίου βρίσκεται η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ και η δυνατότητα ιδιωτών γιατρών να εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γάζος και συνέχισε “Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι προκηρύσσονται θέσεις και οι γιατροί δεν τις επιλέγουν για αυτό και προτείνει ως λύση στις «άγονες και προβληματικές» περιοχές την προκήρυξη θέσεων μερικής απασχόλησης. Δεν απαντάει φυσικά στο ερώτημα γιατί δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον για αυτές τις θέσεις, γιατί το ΕΣΥ αποτελεί την τελευταία επιλογή ενός γιατρού; Ευθύνονται ή όχι οι άθλιες εργασιακές συνθήκες, η εντατικοποίηση, οι καθηλωμένοι μισθοί, που επικρατούν με ευθύνη τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων; Αυτά είναι τα πραγματικά «αντικίνητρα» και οι λόγοι που γιατροί που διορίζονται οδηγούνται σε παραίτηση.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα