Η εικόνα του νέου πρωταθλήματος της super league 2 στο οποίο θα μετέχει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική σεζόν η Αναγέννηση, είναι ακόμη άγνωστη… Ουδείς γνωρίζει πως θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί και η δυναμική των ομάδων και πολύ περισσότερο ουδείς γνωρίζει ποια θα είναι η δομή της διοργάνωσης!

Αν έχουμε μια επανάληψη δηλαδή του φετινού… θεάτρου του παραλόγου με τους πρωταθλητές να δίνουν αγώνα μπαράζ, ή αν θα αλλάξει αυτό το απαράδεκτο καθεστώς.
Επίσης δεν γνωρίζουμε κατα πόσο η πλειοψηφία των ομάδων που βρίσκονται στον βόρειο όμιλο θα είναι σε θέση ν’ ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις που υπάρχουν ή θα έχουμε ακόμη και απόσυρση!

Σ’ ο,τι αφορά το τελευταίο μιλάμε για μια κατάσταση πραγματικά αδιανόητη με τις ΠΑΕ να μην έχουν εισπράξει ούτε ευρώ ακόμη απ’ αυτά που τους υποσχέθηκαν για τα ποσοστά του στοιχήματος, ενώ και τα τηλεοπτικά που έχουν πάρει από την ΕΡΤ είναι σταγόνα στον ωκεανό!

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις που έκανε χθες ο πρόεδρος της super league 2 Λεωνίδας Λεουτσάκος σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνική εκπομπή του metropolis όπου μεταξύ άλλων τόνισε:
«Κάθε χρόνο παλεύουμε με τα προβλήματα που υπάρχουν με τις αδειοδοτήσεις των ομάδων. Θα πάνε οι ομάδες με τις ποινές που προβλέπονται. Οι ομάδες πήραν από 57.000 ευρώ την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Έχουν βάλει πάνω από 800.000 ευρώ, η κάθε μία. Άρα πως θα πληρώσουν; Παρακαλούμε να γίνει η εκκαθάριση του στοιχήματος και να πάρουν οι ομάδες τα λεφτά τους. Ρήμαξαν οι ομάδες. Αδικία έγινε και με την Βέροια που βγήκε πρώτη και έδωσε τέσσερα μπαράζ για να ανέβει. Εμείς έχουμε έναν ψήφο, παλεύουμε μόνοι μας. Αξίζει να υπάρχει ποδόσφαιρο στην επαρχία»

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Μέχρι το τέλος του μήνα υπήρξε η υπόσχεση από την πολιτεία, ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις και θα πάρουν οι ομάδες αυτά που δικαιούνται από τα ποσοστά του στοιχήματος.
Μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί και γι’ αυτό αν παρατηρήσει κανείς, θα διαπιστώσει πως ούτε μία ομάδα δεν έχει προχωρήσει σε κάποιες κινήσεις που να αφορούν το σχεδιασμό της νέας περιόδου ή της τακτοποίησης των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν από τη σεζόν που έφυγε.

Η Αναγέννηση περιμένει κι αυτή τα χρήματα, αλλά η διοίκηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου σε κάθε ενδεχόμενο θα καταστήσει την ομάδα σε πλήρη ετοιμότητα και δυνατή για το νέο πρωτάθλημα.
Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τα όσα πληροφορούμαστε και από τις κινήσεις που κάνουν και σχεδιάζουν να κάνουν οι “κιτρινόμαυροι” για την θωράκιση του συλλόγου, όχι μόνο την αγωνιστική αλλά και την οργανωτική.

Πρώτο μέλημα των διοικούντων είναι να τακτοποιηθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν στη χρονιά που πέρασε και στη συνέχεια σταδιακά να ξεκινήσει και η διαμόρφωση του αγωνιστικού.

Όπως γράψαμε χθες η προετοιμασία αναμένεται να ξεκινήσει στο πρώτο εικοσαήμερο του Ιουλίου και μέχρι τότε θα έχουν γίνει πάρα πολλά ώστε να σχηματίσουμε μια εικόνα από την Αναγέννηση που θα δούμε στην περίοδο 2022-23.

Και να μην ξεχνάμε το βασικό. Η Αναγέννηση έκανε αισθητή την παρουσία της φέτος και για την απίστευτη δυναμική που έδειξε ο κόσμος της (ΦΩΤΟ). Καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της πορείας της θα παίξει η παρουσία του και τη νέα σεζόν…