Η πρόταση του Αυγενάκη για την κατανομή των χρημάτων από το Στοίχημα

  Όπως είναι γνωστό υπάρχει αδιέξοδο για την ώρα στην καταβολή των χρημάτων στις ομάδες από το στοίχημα όπως είχε υποσχθεί η πολιτεία. Ο λόγος έχει να κάνει με τις απαιτήσεις της super league 1 που δεν παρέστη στο ραντεβού με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε πως κατανέμεται το ποσό στον επαγγελματικό αθλητισμό, σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε ο υφυπουργός:

i. Α’ Εθνική Επαγγελματική Κατηγορία Ποδοσφαίρου – Super League ή, όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 50% και έως του ποσού των 22.000.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες. (σ.σ. το ποσό παραμένει ίδιο)

ii. Α2 Επαγγελματική Κατηγορία – Super League 2 ή, όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 17% (σ.σ. από 15%) και έως του ποσού των 8.500.000 ευρώ. (σ.σ. από 3 εκάτ. ευρώ). Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

iii. Α1 Ανδρών Μπάσκετ – Basket League ή, όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 15% και έως του ποσού των 7.500.000 ευρώ. (από 3. εκάτ. ευρώ) Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

iv. Α1 Ανδρών Βόλεϋ – Volley League ή, όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 8% και έως του ποσού των 4.000.000 ευρώ (από 1,2 εκάτ. ευρώ). Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

v. Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις: Αναφορικά με την συμμετοχή των δικαιούχων στις Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις, θα κατανέμεται ποσοστό 10% (σ.σ. αντί 12%) και έως του ποσού των 7.500.000 ευρώ. Ο υπολογισμός του ποσού που θα λάβουν οι δικαιούχες αθλητικές ομάδες και τα κριτήρια κατανομής, θα καθορισθούν με νέα κοινή υπουργική απόφαση.

Η SL1, όπως προαναφέρεαμε, δεν παρέστη στη συνάντηση του υφυπουργού με τις SL2, ΕΣΑΚΕ και ΕΟΠΕ για το θέμα και έστειλε επιστολή με την οποία ζητεί το ποσό για τις ομάδες του συνεταιρισμού να είναι το ίδιο με αυτό που πήραν το 2021, ήτοι από 1,5 εκάτ ευρώ η κάθε ομάδα.

Επίσης στην επιστολή της SL1 ανεφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι το πρώτο τη τάξει επαγγελαμτικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου καταβάλει τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλο στο ποδόσφαιρο και στην οικονομία μέσω της φορολόγησης και ότι δεν πρέπει να δίνονται χρήματα σε όλες τις ομάδες χωρίς προϋποθέσεις, κάνοντας μνεία στο φαινόμενο των χειραγωγημένων αγώνων.

Χωρίς να αναφέρεται στην επιστολή, στην SL1 διαφωνούν με την κατανομή του ποσού κατά 50% στον επαγγελαμτικό αθλητισμό και κατά 50% στον ερασιτεχνικό.

Πηγή soccerplus