Η σύγκρουση δύο «κόσμων»

Κατά την ακροαματική διαδικασία για το διπλό φονικό της Μακρινίτσας, η οποία υπόθεση εκδικάστηκε στο μικτό ορκωτό δικαστήριο της Καρδίτσας και θα συνεχιστεί πιθανόν την επόμενη Τρίτη 28 Ιουνίου, διέκρινε κανείς την αντίθεση μεταξύ δύο «κόσμων».

Ο ένας περιελάμβανε το ακροατήριο, δικαστές και ενόρκους. Όλοι τους ανήκαν στην κατηγορία των ελεύθερων, που είτε ορισμένοι εξ αυτών σχολίαζαν ως θεατές την εξέλιξη της δίκης είτε ως αρμόδιοι νομικοί συντόνιζαν βήμα – βήμα την διαδικασία. Παράλληλα, στους ελεύθερους ανθρώπους ανήκαν τα οικογενειακά μέλη και φίλοι, όντας καταβεβλημένοι από την ανείπωτη στεναχώρια για το χαμό των δικών τους.

Από την άλλη, παρίστατο στο δικαστήριο και ο κατηγορούμενος. Ο άνθρωπος που διέπραξε το διπλό φονικό και έχει πλέον περάσει σε έναν διαφορετικό τελείως «κόσμο». Δολοφόνος, εκτός πραγματικότητας και με κατεβασμένο κεφάλι. Αρνούμενος να κοιτάξει κατάματα την τραγωδία που προκάλεσε, ενώ η απομόνωση στη ζωή του – πίσω από τα κάγκελα – θα αποτελέσει γι’ αυτόν η ύψιστη τιμωρία.
Δ.Γ.