Ίδια πράγματα...

«Για δεύτερη συνεχή χρονιά απειλείται με αφανισμό η παραγωγή στο Νομό μας. Πέρυσι από τις συνεχείς πλημμύρες που έπληξαν με πρωτοφανή ένταση την περιοχή μας και φέτος από την ανομβρία που έχει ήδη προκαλέσει παρατεταμένη ξηρασία.

Ήδη το ποσοστό ζημιών στις εκτάσεις του Νομού που υπολογίζονται στα 320.000 στρέμματα, ανέρχεται στο 20-50% ανάλογα με την περιοχή…. Εντελώς δε παράδοξα δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο στήριξης των αγροτών στις περιπτώσεις ξηρασίας που αναμφίβολα αποτελούν θεομηνία.

Ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΟΓΑ επιβάλλεται επιτέλους να περιλάβει και τις περιπτώσεις αυτές για την ανακούφιση των παραγωγών». Θα μπορούσε κάλλιστα το κείμενο αυτό να έχει γραφεί τα τελευταία χρόνια από το «Νέο Αγώνα». Ωστόσο αποτελεί σημείωμα της εφημερίδας προ 40ετίας και δυστυχώς παραμένει επίκαιρο.

Η αγροτική παραγωγή είναι «ξεσκέπαστη επιχείρηση», ευάλωτη στις καιρικές συνθήκες, κάτι που έχουμε διαπιστώσει από… πρώτο χέρι στο Νομό μας τα τελευταία χρόνια. Από τότε μέχρι σήμερα ιδρύθηκε ο ΕΛΓΑ, ωστόσο ο Κανονισμός του παραμένει αναχρονιστικός και απαιτείται αναθεώρηση ώστε να αποζημιώνει πραγματικά τους αγρότες για τις ζημιές στην παραγωγή απ’ όλα τα αίτια…
Κ.Π.