«Ημέρες ραδιοφώνου»

Στο αξιόλογο project με τίτλο «Ημέρες Ραδιοφώνου» αναφέρθηκαν οι καθηγητές μουσικής η
Ελένη Δημητρίου και ο Βασίλης Ακρίδας, ως καλεσμένοι στο «Ράδιο Θεσσαλία» και στην εκπομπή «Πρωινό Μαγκαζίνο».

Τη συγκεκριμένη δράση «τρέχουν» μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας, ενώ στην εκπομπή κάθε ημέρα θα φιλοξενούνται ηχογραφήσεις τους, τις οποίες προετοιμάζουν όλο αυτό το διάστημα στο στούντιο που διαθέτει το Μουσικό Σχολείο.

Επιλέγουν οι ίδιοι το τραγούδι, το είδος μουσικής, αλλά και το μουσικό όργανο που παίζουν. Συγκεκριμένα, οι καθηγητές σημείωσαν ότι πρόκειται για ηχογραφήσεις τραγουδιών και μελωδιών διαφόρων μουσικών ειδών που προετοιμάζουν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου.

«Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να ηχογραφήσουν τις μουσικές τους προσπάθειες. Το ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο πρότζεκτ είναι υψηλό, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Στόχος είναι να κατανοήσουν πως η ηχογράφηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μουσικής. Με αυτή τη διαδικασία ακούν τον εαυτό τους στο ραδιόφωνο, την προσπάθειά τους για την οποία κάνουν αρκετές ώρες εξάσκηση για να φθάσουν σε ένα τελικό αποτέλεσμα», σημείωσαν χαρακτηριστικά.

Επίσης, οι μουσικοί εκπαιδευτικοί επισήμαναν ότι ηχογραφώντας οι μαθητές την προσπάθειά τους, καταπολεμούν το άγχος, ενώ έρχονται σε επαφή με το ραδιόφωνο.
Δ.Γ.