Ήρωες φοιτητές...

17 Νοέμβρη. Με εκδηλώσεις μνήμης τίμησαν συλλογικότητες και φορείς της Καρδίτσας, αλλά και πλήθος κόσμου τους αδικοχαμένους φοιτητές στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973.

Μέχρι και σήμερα μας συντροφεύουν οι αναμνήσεις των παλαιότερων, φέρνοντας στο προσκήνιο τις εικόνες γύρω από την ασύλληπτη κινητοποίηση των φοιτητών. Η λέξη «φοιτητής» ήταν τότε συνώνυμη του ήρωα.

Για τις νεότερες γενιές – τους τότε μαθητές – υπήρξε αξέχαστη εμπειρία εκείνες τις ημέρες να συναντούν στους δρόμους τους χιλιάδες φοιτητές, οι οποίοι διεκδικούσαν κυριολεκτικά ενωμένοι την ελευθερία ενάντια στη δικτατορία.

Στη σημερινή περίοδο όμως, ο φοιτητής υποβαθμίζεται κατά καιρούς από την κοινή γνώμη, καθώς το ενδιαφέρον για τους φόβους των νέων έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Δύσκολα αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες τους, ενώ πρόκειται για τη νεολαία του παρόντος και τους πρωταγωνιστές του αύριο στη χώρα μας.

Μάλιστα μετά βίας αναγνωρίζουμε τους σημερινούς κόπους τους, που μάταια συλλέγουν «χαρτιά-πτυχία» για να γίνουν κάποια στιγμή αποδεκτοί μίας αποστειρωμένης κοινωνίας.
Δ.Γ.