Ένα άτομο βρέθηκε νεκρό και 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν ανεμοστρόβιλος έπληξε γύρω στις 4:00 το πρωί του Σαββάτου (14/5) την περιοχή της νότιας ακτής του Τέξας.

Ο θάνατος του ατόμου αυτού, προκλήθηκε από την συντριβή του τροχόσπιτου στο οποίο διέμενε, σύμφωνα με το CNNi.

«Την τελευταία φορά που προκλήθηκε ο μοιραίος θάνατος ατόμου από καιρικά φαινόμενα στην περιοχή, ήταν αρκετός καιρός πριν», σχολίασε ο αξιωματούχος της κομητείας Κάμερον Έντι Τρεβίνιο.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι 11 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με τραύματα, χωρίς, ωστόσο να βρίσκεται σε κίνδυνο η υγεία τους, ενώ ακόμη ένα άτομο μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Βάλεϊ με σοβαρότερα τραύματα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σε μια προκαταρκτική εκτίμηση των ζημιών, ανέφερε ότι ένας ανεμοστρόβιλος EF1, με ταχύτητα ανέμου πιθανή μεταξύ 138.000 και 177.000 χιλιόμετρα, σημειώθηκε μεταξύ 4:01 π.μ. και 4:06 π.μ.

Ο Τρεβίνιο είπε ότι 38 άτομα βρίσκονται σε ένα προσωρινό καταφύγιο στο Πορτ Ίζαμπελ.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που μπορεί να υπέστησαν υλικές ζημιές, αλλά διστάζουν να φύγουν, επειδή φοβούνται μην τους βανδαλίσουν ή τους χτυπήσουν», είπε.

Οι αξιωματούχοι της κομητείας Κάμερον επέβαλαν νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και έχουν απαγορεύσει την διέλευση στην περιοχή σε πολίτες που δεν είναι κάτοικοι.

Οι ανεμοστρόβιλοι είναι σπάνιοι στην περιοχή, σημείωσε η μετεωρολογική υπηρεσία, που συνήθως συμβαίνουν μία φορά κάθε αρκετά χρόνια.

Πηγή:cnn.gr