Την ένταξη του Νοσοκομείου Καρδίτσας στην εφαρμογή MyHealth και στο gov.gr για την έκδοση ιατρικών εξετάσεων και βεβαιώσεων νοσηλείας, ανακοινώνει ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στο «Νέο Αγώνα».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα, ο Υπουργός σημειώνει ότι οι ψηφιακές υπηρεσίες μέσω του gov.gr έχουν τριπλασιαστεί την τελευταία τετραετία και υπογραμμίζει ότι η ψηφιακή στρατηγική του υπουργείου και της κυβέρνηση της Ν.Δ έχει ορίζοντα δύο τετραετιών ώστε η Ελλάδα να έχει ψηφιοποιήσει το σύνολο των διοικητικών της διαδικασιών. Παράλληλα προαναγγέλλει την ανακοίνωση της ενεργοποίησης του ηλεκτρονικού φακέλου ακινήτου μέχρι τις εκλογές.

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καρδίτσα, αναφέρεται στην εικόνα που αποκόμισε από τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και από τους πολίτες της περιοχής συνολικά.

Κύριε Υπουργέ, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένα «ψηφιακό άλμα» στη χώρα. Ειδικά το gov.gr «έλυσε τα χέρια» των πολιτών, απλουστεύοντας μια σειρά διαδικασιών. Διανύοντας τους τελευταίους μήνες της κυβερνητικής θητείας, ποιάθεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα βήματα που έγιναν από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης;

Η φιλοσοφία μας εξαρχής ήταν να υλοποιούμε κάθε ημέρα και μια μικρή αλλαγή που στο άθροισμά τους θα λειτουργούν πολλαπλασιαστικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Πάνω σε αυτή τη στόχευση σχεδιάστηκε και υλοποιείται η κυριότερη εξαγγελία μας, το gov.gr: ξεκινήσαμε συγκεντρώνοντας 501 ψηφιακές υπηρεσίες που μέχρι τον  Μάρτιο του 2020 παρείχε διάσπαρτες το Δημόσιο.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»