Σοκ αλλά και πολλά ερωτήματα προκαλεί η υπόθεση θανάτου του 50χρονου λογιστή στο Μοσχάτο ο οποίος φέρεται να είχε εξαπατήσει την 47χρονη που έχει συλληφθεί.

Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος του άνδρα προήλθε από απαγχονισμό, ωστόσο στη σορό του εντοπίστηκαν και βαριά τραύματα προηγούμενων ημερών, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για ξυλοδαρμό του το περασμένο Σάββατο από δύο άνδρες.

Στο μεταξύ, οι αποκαλύψεις γύρω από την απάτη είναι διαρκείς, ενώ θύματα του 50χρονου, στον οποίο εμπιστεύτηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, υπάρχουν και στον Βόλο. Τουλάχιστον άλλοι δύο Βολιώτες, εκτός από τον επιχειρηματία, ο οποίος έχασε χρηματικό ποσό ύψους 26.700 ευρώ για αυτοκίνητα με leasing, φαίνεται ότι έχουν πέσει θύματα απάτης πίσω από τον 50χρονο λογιστή – επενδυτή, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Μοσχάτο.

Ο επιχειρηματίας έχει από την περασμένη Κυριακή κινηθεί νομικά, καταθέτοντας μήνυση στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, μέσω του Βολιώτη δικηγόρου του Σπύρου Δεσύλλα, ο οποίος επιβεβαίωσε χθες ότι και άλλοι επιχειρηματίες στον Βόλο, τουλάχιστον σε δύο ακόμη περιπτώσεις, έχουν μπλεχτεί στα δίχτυα της απάτης πολλών επιπέδων και με μεγάλα πλοκάμια. «Ο Βολιώτης επιχειρηματίας, ο οποίος έπεσε στα δίχτυα της απάτης έχει σχέση με τα αυτοκίνητα leasing που διαχειριζόταν, όχι με τις υπόλοιπες εκφάνσεις της υπόθεσης που έχει να κάνει με επενδύσεις σε πετρελαιοειδή. Ο πελάτης μου είναι επιχειρηματίας, τον είχαν προσεγγίσει από την Αθήνα, διότι στις επιχειρήσεις του χρειάζεται αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις. Του είχαν κάνει μια αρκετά δελεαστική προσφορά leasing, δείχνοντάς του παράλληλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα. Εδωσε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό της τάξης των 26.700 ευρώ, το οποίο δυστυχώς αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να διεκδικήσουμε μέσα από τα ελληνικά δικαστήρια. Το αυτοκίνητο δεν ήρθε ποτέ, δίνοντάς του διάφορες δικαιολογίες, και ήταν μόνο ένα μέρος της απάτης», ανέφερε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Astra ο κ. Δεσύλλας.

Ο ίδιος, περιγράφοντας πως ο επιχειρηματίας αντιλήφθηκε τι συνέβη και αποφάσισε άμεσα να ακολουθήσει τη νομική οδό, πρόσθεσε: «Το Σάββατο το βράδυ είχαμε κάποιες πληροφορίες από την Αθήνα ότι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι αυτής της απάτης.

Την Κυριακή το απόγευμα επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες και έτσι μεταβήκαμε αμέσως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου, καταθέτοντας μήνυση και κινώντας κάθε νόμιμη διαδικασία». Σύμφωνα δε με τον κ. Δεσύλλα και καθώς οι αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση είναι ραγδαίες, η απάτη με το leasing αφορά σε 190 αυτοκίνητα σε όλη την Ελλάδα. «Τα στοιχεία που καταφέραμε να συλλέξουμε μιλούν και για πιθανότατη εμπλοκή άλλων και για εταιρείες παρακλάδια, αν και ακόμη δεν γνωρίζουμε κάτι συγκεκριμένο», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.