ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Εθνική Ελλάδος! Κάποιοι πιστεύουν ότι όταν κερδίζει παίρνουμε την… Πόλη ή όταν χάνει έχουμε… εθνικές τραγωδίες! Κάποιοι άλλοι, όταν ακούνε το όνομα της, κάνουν διάφορους συνειρμούς και νομίζουν ότι μιλάμε για τους κατά καιρούς περίεργους παράγοντες και όλα τα κακά συναπαντήματα και τις στρεβλώσεις του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Υπάρχουν, όμως και εκείνοι που η Εθνική Ελλάδος είναι απλά (όλα τα όμορφα πράγματα είναι απλά!) η αθλητική εκπροσώπηση του τόπου τους στα πέρατα της οικουμένης, η αφορμή συνύπαρξης με χιλιάδες άλλους συμπατριώτες τους, το προσδιοριστικό της καταγωγής τους, η ευκαιρία να γευτούν χαρές που δίνει η συμμετοχή σε μια μεγάλη αθλητική γιορτή!

Οι εικόνες που εισπράξαμε στον Βόλο το βράδυ της Κυριακής για το παιχνίδι της Ελλάδος με το Κόσοβο για το Nations League, ήταν πραγματικά πολύ όμορφες…

Για πρώτη φορά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδωσε αγώνες επίσημης διοργάνωσης στη Θεσσαλία και ο κόσμος το αγκάλιασε με πολλή ζεστασιά! Μιλάμε για τον απλό κόσμο, φυσικά, κι όχι για τους “συστηματικούς αγαπητικούς” της λεζάντας!

Μέσα σε δύσκολες εποχές που “γκριζάρουν” όλο και περισσότερο, όπου και να στρέφαμε το βλέμα μας συναντούσαμε χαρούμενα πρόσωπα! Οικογένειες, παιδιά, άνθρωποι που “δραπέτευσαν” λίγο από τους πονοκεφάλους της καθημερινότητας, που πήραν μέρος σε ένα ωραίο πάρτι και το καταευχαριστήθηκαν από την αρχή μέχρι το τέλος!

Έχουμε φθάσει στην άκρη της γης για να δούμε από κοντά αγώνες, λόγω της επαγγελματικής ενασχόλησης, αλλά κυρίως της αγάπης για τον αθλητισμό και όσα αυτός δίνει. Βιώσαμε το έπος της Πορτογαλίας, αλλά αυτό που συναντήσαμε προχθές, εδώ στη γειτονιά μας, ήταν κάτι ιδιαίτερο! Κι αυτό γιατί πέραν όλων των άλλων, είδαμε μέσα από ένα αθλητικό γεγονός, πόσο σημαντικό πράγμα είναι η αποκέντρωση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιφέρειας!

Χαρήκαμε πολύ που ο κόσμος της Θεσσαλίας που έσπευσε απ’ όλες τις γωνιές και τις πόλεις να παρακολουθήσει από κοντά το παιχνίδι, που ένιωσε πως δεν χρειάστηκε να κάνει χιλιόμετρα ατέλειωτα ή να καθίσει μπροστά από την τηλεόραση για να παρακολουθήσει την Εθνική του ομάδα σ’ ένα μεγάλο παιχνίδι, αλλά την είδε να τον επισκέπτεται στο σπίτι του!

Όλη η θετική ενέργεια, πέρασε αυθόρμητα στους ίδιους τους παίκτες και στο προπονητικό τιμ! Μια ιδιαίτερη, πιστεύουμε φουρνιά παιδιών που απολαμβάνει πολύ να παίζει στη συγκεκριμένη ομάδα και το δείχνει με κάθε τρόπο. Το καταχάρηκαν μ’ αυτό που συνάντησαν στις εξέδρες! Πήραν από τους φιλάθλους και επέστρεψαν σ’ αυτούς μοναδικά συναισθήματα!

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν, τα όμορφα γκολ, η νίκη και οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για να κλείσει το πάρτι με τον καλύτερο τρόπο!

Και περάσαμε όμορφα…