Την ανάγκη ολοκλήρωσης των ημιτελών έργων μεταφοράς μέρους του άνω ρου του Αχελώου επισημαίνει ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου. Κρούει παράλληλα τον κώδωνα για τον κίνδυνο να εκδηλωθούν πλημμυρικά φαινόμενα με οδυνηρές συνέπειες, εξαιτίας της εγκατάλειψης των έργων και κυρίως της σήραγγας.
Ο κ. Στεργίου επισκέφθηκε την περιοχή τις προηγούμενες ημέρες και πραγματοποίησε αυτοψία στα ημιτελή έργα του φράγματος της Συκιάς και της σήραγγας. Μιλώντας στο
«Νέο Αγώνα» επισήμανε την αναγκαιότητα της συντήρησης των έργων, προσθέτοντας ότι η πολιτεία θα πρέπει να δώσει μια οριστική λύση στο θέμα.

Συγκεκριμένα υπογράμμισε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο, το οποίο έχει κοστίσει ήδη τεράστια ποσά από εθνικούς πόρους. Οποιαδήποτε πάντως και αν είναι η τύχη του έργου, πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις και μάλιστα άμεσα διότι είναι ορατός ο κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων εξαιτίας της εγκατάλειψής τους.
Τόνισε ότι ο Δήμος βρίσκεται στο πλευρό της Περιφέρειας Θεσσαλίας που ζητάει να αναλάβει τα ημιτελή έργα του Αχελώου, υπογραμμίζοντας πως το ζητούμενο είναι η ολοκλήρωσή τους.
«Πρέπει να ολοκληρωθεί και σε κάθε περίπτωση να δοθεί μια λύση. Από την αυτοψία που κάναμε στα έργα και στο εσωτερικό της σήραγγας διαπιστώσαμε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να έρθουμε αντιμέτωποι με καταστροφικές πλημμύρες το χειμώνα σε περίπτωση εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως έγινε το 2015» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Φοβάμαι ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με παρόμοιες ή και χειρότερες καταστάσεις αν δεν ληφθούν μέτρα. Ζητάμε την ολοκλήρωση των έργων και μέχρι τότε, τουλάχιστον να γίνει η απαιτούμενη συντήρηση και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα».

Να θυμίσουμε ότι πριν από περίπου ένα χρόνο είχε σημειωθεί εκτενής κατάπτωση στη  σήραγγα του Αχελώου. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει προχωρήσει σε
όλο της το μήκος η επένδυση της σήραγγας, με αποτέλεσμα από την κατάπτωση αφενός να κινδυνεύουν με κατάρρευση και άλλα σημεία, αφετέρου οι γύρω περιοχές να βρίσκονται αντιμέτωπες με τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων εξαιτίας του συσσωρευμένου νερού.