Η έντονη κεραυνική δραστηριότητα, οι καταιγίδες και το χαλάζι σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας και στη Θεσσαλία μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της απότομης αλλαγής του καιρού, σύμφωνα με το μετεωρολόγο Νίκο Καντερέ.

Ο κ. Καντερές επισημαίνει με δηλώσεις του στη «Θεσσαλία τηλεόραση» ότι η απότομη μεταβολή θα γίνει στη Θεσσαλία σταδιακά από το απόγευμα, ενώ τα πιο έντονα φαινόμενα τα αναμένουμε την Πέμπτη και την Παρασκευή, ενώ από το Σάββατο ομαλοποιείται ο καιρός και επιστρέφουμε σε κανονικές για την εποχή συνθήκες.

Καντερές: καταιγίδες και χαλάζι και στη Θεσσαλία από το απόγευμα μέχρι την Παρασκευή

Εξάλλου ο κ. Καντερές αναφέρθηκε και στο δυστύχημα με την πτώση κεραυνού σε ομάδα ορειβατών στη Δράμα, επισημαίνοντας ότι το λάθος τους πιθανόν να ήταν πως όταν ξέσπασε η καταιγίδα δεν χωρίστηκαν ,αλλά παρέμειναν ομάδα με πιθανό μεταλλικά εξαρτήματα στον εξοπλισμό τους που λειτούργησαν ως αγωγοί των ηλεκτρικών κενώσεων.

Τέλος ο Καρδιτσιώτης στην καταγωγή μετεωρολόγος αναφέρθηκε και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο και αφού συνεχάρη τη συμπατριώτισσά του Αντιγόνη Ντρισμπιώτη για τη μεγάλη επιτυχία της όπως και τους υπόλοιπους Έλληνες αθλητές, στάθηκε στο γεγονός ότι οι κατά τα άλλα άρτιοι αγώνες είχαν μία μεγάλη έλλειψη.

Δεν περιείχαν στοιχεία για τον καιρό, τη θερμοκρασία κι την υγρασία, ενώ ο ίδιος το 1997 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου το 1997 στο ΟΑΚΑ είχε εγκαταστήσει μετεωρολογικά μηχανήματα που έδιναν αυτά τα χρήσιμα στοιχεία τόσο στους αθλητές και τους προπονητές τους, όσο και στους θεατές μέσω των matrix του σταδίου.