Η πιο δύσκολη αρδευτική περίοδος και η ανάγκη καταγραφής του ταμιευτήρα της λίμνης Πλαστήρα

Η πιο δύσκολη αρδευτική περίοδος…
Ευήκοα ώτα πρέπει να έχουν οι τοπικοί φορείς προχωρώντας σε σωστό προγραμματισμό και διαχείριση μετά το καμπανάκι που έκρουσε ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ταυρωπού Θανάσης  Μαρκινός, ότι η φετινή αρδευτική περίοδος αναμένεται να είναι η δυσκολότερη για το Νομό
Καρδίτσας, ακόμη δυσκολότερη από την περυσινή με τον παρατεταμένο καύσωνα.

Τα νερά των ταμιευτήρων θα κληθούν να καλύψουν τις ανάγκες άρδευσης περισσότερων
στρεμμάτων, καθώς η τάση που επικρατεί σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δείχνει   αύξηση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων κατά 20%.

Οι κάτοχοι αγρών, αγρότες και ετεροεπαγγελματίες, θέλουν να εκμεταλλευτούν την  συγκυριακή άνοδο των τιμών στα προϊόντα και γι’ αυτό θα καλλιεργήσουν ό,τι διαθέσιμο στρέμμα υπάρχει. Παράλληλα απ’ ότι φαίνεται θα σπαρθούν και τα χωράφια που ήταν ενταγμένα στο πρόγραμμα της αγρανάπαυσης μετά την προωθούμενη αναστολή του μέτρου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου στην Ουκρανία.

… και η ανάγκη καταγραφής
του ταμιευτήρα της λίμνης Πλαστήρα
Το γεγονός ότι τη φετινή αρδευτική περίοδο αναμένονται να είναι αυξημένες οι ανάγκες άρδευσης, καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη καταγραφής του πυθμένα της λίμνης Πλαστήρα, κάτι που ζητά συνεχώς ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νάνος.
Εκτιμά ότι η μεγάλη ποσότητα των φερτών υλικών που έπεσαν στη λίμνη από τον «Ιανό» έχει μπαζώσει τον πυθμένα, αλλάζοντας την χωρητικότητα του ταμιευτήρα και κατ’ επέκταση πρέπει να θεσπιστεί νέο οικολογικό όριο.

Το θέμα έθεσε για ακόμη μια φορά στην προχθεσινή σύσκεψη φορέων που έλαβε χώρα στην Π.Ε Καρδίτσας, καλώντας την Περιφέρεια ή το κράτος άμεσα να αναλάβουν το κόστος της βυθομέτρησης που πρέπει να γίνει με σύστημα σόναρ από το Πολεμικό Ναυτικό.
Κ.Π.