Καρδίτσα: Κατεβάζει ρολά το υποκατάστημα της Πειραιώς στην οδό Πλαστήρα

* Θεωρείται δεδομένη η απόφαση της κεντρικής διοίκησης - στις 9 Δεκεμβρίου αναμένεται το λουκέτο

Δεδομένη θεωρείται σύμφωνα με πληροφορίες του Νέου Αγώνα η απόφαση της κεντρικής Διοίκησης της τράπεζας Πειραιώς για το κλείσιμο του τραπεζικού υποκαταστήματος στην οδό Πλαστήρα στην Καρδίτσα.

Σενάρια για το επικείμενο κλείσιμο είχαν κυκλοφορήσει από τον περασμένο Μάιο (εδώ το δημοσίευμα του Νέου Αγώνα). Η ημερομηνία φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» και το «λουκέτο» θα μπει στις 9 Δεκεμβρίου. Κατόπιν αυτού η Πειραιώς θα μείνει με μόνο ένα κατάστημα στην Καρδίτσα, εκείνο που… κληρονόμησε από την πρώην Αγροτική Τράπεζα στην οδό Μπλατσούκα (μετά το PSI το 2012 που οδήγησε στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, το υγιές κομμάτι της ΑΤΕ απορροφήθηκε από την Πειραιώς).

Το εναπομείναν κατάστημα θα κληθεί να εξυπηρετήσει το σύνολο του κοινού της Καρδίτσας και συνολικότερα των τεσσάρων εκ των έξι δήμων του Νομού (Καρδίτσας, Μουζακίου, Λ. Πλαστήρα και Αργιθέας).

Να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι του 2021 είχε κατεβάσει ρολά και το κατάστημα της Πειραιώς στο Μουζάκι. Ο προβληματισμός είναι μεγάλος για την ταλαιπωρία που θα προκαλέσει μια τέτοια εξέλιξη.
Το πελατολόγιο της συγκεκριμένης τράπεζας απαρτίζεται σε σημαντικό ποσοστό από αγροτικό πληθυσμό ή συνταξιούχους αγρότες. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως ένα σημαντικό κομμάτι αυτών δεν είναι εξοικειωμένο με την ηλεκτρονική τραπεζική και τις νέες τεχνολογίες, είναι ορατός ο κίνδυνος του συνωστισμού σε μεγάλες ουρές, ιδίως κατά την περίοδο μαζικών πληρωμών (επιδοτήσεων, συντάξεων, μισθοδοσίας κλπ).

Άλλωστε η εικόνα αυτή είναι γνώριμη στην Καρδίτσα από την περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας, η οποία επίσης συρρίκνωσε το δίκτυο καταστημάτων κλείνοντας το πέτρινο υποκατάστημα, αλλά και το κατάστημα στον Παλαμά.

Η συνεχιζόμενη πολιτική συρρίκνωσης τραπεζικών καταστημάτων από τις συστημικές τράπεζες αποτελεί πλήγμα για την περιοχή, που είναι ουραγός βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της χώρας σε μια σειρά σημαντικών οικονομικών δεικτών και παράλληλα δεν έχει επουλώσει ακόμη τις «πληγές» του «Ιανού».  Η  πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει ένα επαρκές λειτουργικό δίκτυο τραπεζικών καταστημάτων ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των πολιτών.