Καρδίτσα: Μετά τις γιορτές η αντικατάσταση των χαλασμένων πλακών σε πλατεία - κεντρικό πεζόδρμο

Μετά τις γιορτές θα γίνει η αντικατάσταση των σπασμένων πλακών, που τοποθετήθηκαν προσφάτως στο πλαίσιο του έργου αναβάθμισης της κεντρικής πλατείας και του κεντρικού πεζοδρόμου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτης Σβερώνης απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Βασίλη Κρανία για τα προβλήματα στην πλακόστρωση της πλατείας και του κεντρικού πεζοδρόμου, ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι γνωστό. Ο Δήμος προσπάθησε να βρει λύση με την τοποθέτηση ελαστικού αρμού. «Είχαν ήδη σπάσει οι πλάκες. Θα γίνει παρέμβαση μόλις περάσουν οι γιορτές. Είναι υποχρέωση του εργολάβου να αλλάξει τα σπασμένα μάρμαρα» ανέφερε.

Επίσης απαντώντας σε ερώτηση του ιδίου δημοτικού συμβούλου για το θέμα που προέκυψε με το «τυφλό» φρεάτιο» στην κεντρική πλατεία, επισήμανε: «για το τυφλό φρεάτιο, ο επιβλέπον μηχανικός δεν μπορούσε είναι από κάτω να δει αν ο εργολάβος το σύνδεσε κανονικά. Ο εργολάβος δεν έχει πληρωθεί ένα υπόλοιπο ποσό που του αναλογεί». Διευκρίνισε ότι στη συμβατική υποχρέωση του έργου δεν προβλέπονταν η εγκατάσταση όλων των φρεατίων στην κεντρική πλατεία, στην οποία προχώρησε μόνος του ο Δήμος.