Πήρε την... ανηφόρα η τιμή του οβελία θα αγγίξει τα 12,5 -13 ευρώ στην Καρδίτσα (φωτό+βίντεο)

Την ανηφόρα έχει πάρει η τιμή του οβελία ο οποίος όπως όλα δείχνουν φέτος θα είναι…αλμυρός.

Όπως τόνισε στο Nέο Αγώνα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Καρδίτσας κ. Κ. Μπέσιος στην Καρδίτσα η τιμή δεν θα αγγίξει αυτές που ακούγονται για τα μεγάλα αστικά κέντρα, ωστόσο ο ίδιος εκτίμησε ότι το αρνί θα φτάσει τα 12,50-13,00 ευρώ. “Θα προσπαθήσουμε να συγκρατήσουμε την τιμή για να δώσουμε τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας θα έχουν γεμάτο το πασχαλινό τραπέζι τους” τόνισε στο “ΝΑ” ο κ. Μπέσιος σημειώνοντας πάντως ότι οι εκτιμήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τιμές της τάξης των 16 ευρώ έχουν φοβίσει τους καταναλωτές. “Λίγες μέρες πριν το Πάσχα και ο κόσμος ρωτάει για τις τιμές αλλά δεν παραγγέλνει. Είναι φοβισμένος.” παρατήρησε ο κ. Μπέσιος.

Προς το παρόν οι καταναλωτές τηρούν στάση αναμονής μέχρι να οριστικοποιηθούν οι τιμές ώστε αν υπολογίσουν το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού. Χθες πάντως το αρνί πωλούνταν προς 11 ευρώ το κιλό ενώ πέρυσι το Πάσχα πωλούνταν προ 10,50 ευρώ και το κατσίκι προς 11 ευρώ.

Ο κ. Μπέσιος τόνισε ότι στην αγορά υπάρχει επάρκεια αρνιών παρόλο που στην αρχή της περιόδου υπήρχε ένας προβληματισμός.

Οι κτηνοτρόφοι
Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε μιλώντας στο Νέο Αγώνα ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας κ. Γιώργος Βαϊόπουλος, οι κτηνοτρόφοι πωλούν στα 8- 8,5 ευρώ το κιλό τα αμνοερίφια που σφάζουν αυτή την περίοδο.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα