Καρδίτσας: Λογαριασμούς ρεύματος δύο φορές το χρόνο, άμεση αντιμετώπιση των κλοπών των ζημιών ζητούν οι αγρότες (φωτο & βίντεο)

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΑΣΚ

Κινητοποίηση για τους λογαριασμούς ρεύματος, την αντιμετώπιση των κλοπών στις υποδομές ηλεκτρισμού στα χωράφια και για την αποκατάσταση των ζημιών πραγματοποίησαν αγρότες σήμερα (2/6) το πρωί στο υποκατάστημα της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, ύστερα από κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.

Η παράσταση διαμαρτυρίας έγινε με κεντρικό αίτημα την υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για εξόφληση των λογαριασμών του αγροτικού ρεύματος δύο φορές τον χρόνο αντί για μηνιαία, όπως συμβαίνει σήμερα.

Όπως κατήγγειλαν οι αγρότες, παρά τις υποσχέσεις που είχαν δοθεί το χειμώνα με τα μεγάλα μπλόκα, η σχετική ρύθμιση δεν έχει εφαρμοστεί, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να επιβαρύνονται κάθε μήνα με υψηλά τιμολόγια.

Παράλληλα, σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κώστα Τζέλλας έθεσε το ζήτημα των συνεχών ζημιών στους μετασχηματιστές τις οποίες προκαλούν οι σπείρες που δρουν στον κάμπο, προκαλώντας προβλήματα άρδευσης των εκμεταλλεύσεων. Η ΕΟΑΣΚ κάλεσε την κυβέρνηση να δράσει προς την κατεύθυνση ελέγχου των κλεπταποδόχων, όσων αγοράζουν τα κλοπιμαία. Πρόσθεσε παράλληλα ότι η έλλειψη προσωπικού στη ΔΕΗ καθυστερεί τις αποκαταστάσεις των βλαβών ή ζημιών που υπάρχουν, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τις καλλιέργειες και το εισόδημα των παραγωγών.

Τέλος υπογράμμισε ότι οι αγρότες που έχουν μπει σε διακανονισμό δυστυχώς δεν απολαμβάνουν το τιμολόγια «Γαία» με χαμηλότερη τιμή ρεύματος, λέγοντας ότι θα πρέπει ενταχθούν στο συγκεκριμένο καθεστώς.