Σε κατάληψη και αποχή προχώρησαν χθες Γυμνάσια και Λύκεια της Καρδίτσας, με τους μαθητές να αντιδρούν στο προωθούμενο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο. «Μουσική» διαμαρτυρία από το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας…

«Μουσική» διαμαρτυρία πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας, ζητώντας τα αυτονόητα: δωρεάν βιβλία, διορισμούς καθηγητών και ισότιμα πτυχία μουσικής ειδικότητας.

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, προχώρησαν σε αποχή από τα μαθήματά τους προχωρώντας σε πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στην Κεντρική Πλατεία. Επιστράτευσαν μάλιστα τα μουσικά τους όργανα και τη φαντασία τους, δίνοντας… μελωδία και παλμό στην κινητοποίησή τους.
Σε αρκετά σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Γυμνάσια και Λύκεια, η χθεσινή ημέρα περιελάμβανε καταλήψεις και αποχή από τα μαθήματα, στο πλαίσιο του νέου κύκλου κινητοποιήσεων που άνοιξαν πανελλαδικά οι μαθητές ενάντια στο «νέο Λύκειο». Κατάληψη πραγματοποιήθηκε σε πέντε σχολεία, 1ο-3ο Γυμνάσιο, 3ο-5ο Λύκειο, 2ο ΕΠΑΛ, ενώ εκτός από το Μουσικό Σχολείο οι μαθητές απήχαν από τα μαθήματά τους στο 2ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ