Κατάσχεση 72 κιλών ακατάλληλων κρεάτων από κρεοπωλείο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στην κατάσχεση τροφίμων ζωικής προέλευσης συνολικού βάρους 72 κιλών από κρεοπωλείο προχώρησε την Τρίτη η Υποδιεύθυνση Κτηνιατρικής Καρδίτσας. Τα τρόφιμα κρίθηκαν μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και οδηγήθηκαν προς καταστροφή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Υποδιεύθυνση σε ανακοίνωση που υπογράφει η Προϊσταμένη κ. Σεβαστή Ασλανίδου, κατά τον υγειονομικό κτηνιατρικό έλεγχο σε καταστήματα λιανικής πώλησης κρεάτων σε Τοπική Κοινότητα, του Δήμου Παλαμά, οι ελεγκτές κτηνίατροι εντόπισαν και κατάσχεσαν παρασκευάσματα κρέατος που παρήχθησαν σε μη αδειοδοτημένο και ακατάλληλο χώρο και κρέας και παρασκευάσματα που είχαν καταψυχθεί παράνομα.

Η Υποδιεύθυνση υπογραμμίζει ότι απαγορεύεται η κατάψυξη κρεάτων και παρασκευασμάτων κρέατος εντός των καταστημάτων λιανικής πώλησης κρέατος.

Στην περίπτωση που ο καταναλωτής επιθυμεί να προμηθευτεί κατεψυγμένο κρέας και κρεατοσκευάσματα (μπιφτέκι, σουβλάκι, κλπ.), θα πρέπει η παραγωγή του να έχει γίνει σε εγκεκριμένη εγκατάσταση και να φέρει κατάλληλη επισήμανση – ετικέτα με όλες τις απαραίτητες, από τη νομοθεσία, πληροφορίες.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς.