Κατάθεση στεφάνων από μαθητές για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου (ΦΩΤΟ)

Κατάθεση στεφάνων για την εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί από μαθητές σχολείων της Καρδίτσας, στο άγαλμα του Καραϊσκάκη στην κεντρική πλατεία.

Ο μαθητικός κόσμος κατέθεσε στεφάνια αποτίοντας φόρο τιμής και μνήμης στους αγωνιστές του 1821. Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων, παρουσία πλήθους κόσμου, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Αύριο στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη Παρέλαση στην οδό Καραϊσκάκη παρουσία των επισήμων, τμημάτων Αναπήρων πολέμου, Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μαθητών, σπουδαστών, Προσκόπων, Οδηγών, πολιτιστικών συλλόγων, Κ.Ε.Σ.Ν.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κωνσταντίνος Ζαχαρής, Πρόεδρος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, ανέφερε ότι η Επανάσταση του 1821 σφράγισε τη δημιουργία του ελληνικού κράτους. «Μαζί με τη νεολαία της πόλης μας, τους μαθητές από τα Γυμνάσια, Λύκεια και Δημοτικά, αποτίουμε φόρο τιμής στους μεγάλους αγωνιστές ως παρακαταθήκη για το μέλλον», σημείωσε.

Επιπλέον, η κ. Μαρία Καριντζιά, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών θεμάτων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, αναφέρθηκε στον φόρο τιμής που απέτισαν σύσσωμοι οι μαθητές και εκπαιδευτικοί για τον αγώνα των Ελλήνων που έδωσαν τη ψυχή τους για την πατρίδα. «Ελπίζουμε ότι η νέα γενιά να προχωρήσει με το ίδιο ήθος και σθένος που είχαν οι αγωνιστές του 1821», συμπλήρωσε.