Καθαρισμός ιδιωτικών οικοπέδων

Αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα και διώξεις σε περίπτωση που προκληθεί πυρκαγιά είναι όσοι ιδιοκτήτες δεν έχουν προχωρήσει στον καθαρισμό των οικοπέδων τους με βάση την πυροσβεστική διάταξη.

Εκτός από τον κίνδυνο πυρκαγιάς, τα ακαθάριστα οικόπεδα αποτελούν επίσης καταφύγιο τρωκτικών, ανέφερε στο «Ράδιο Θεσσαλία» ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Καρδίτσας κ. Σωτήρης Αντωνίου.

Πρόσθεσε ότι καταληκτική ημερομηνία καθαρισμού των ιδιωτικών οικοπέδων ήταν η 30η
Απριλίου, ενώ από χθες ξεκίνησε η αποστολή ειδοποιητηρίων σε όλους τους ιδιοκτήτες. Κάλεσε όσους έχουν μεριμνήσει για τον καθαρισμό τους να αγνοήσουν τα ειδοποιητήρια αυτά.

Αντίθετα θα σταλούν και νέα ειδοποιητήρια σε εκείνους που δεν έχουν προχωρήσει στον καθαρισμό, ενώ όπως σημείωσε, με βάση τη νέα νομοθεσία στις περιπτώσεις εκείνες που οι χώροι είναι κλειστοί (πχ λόγω απουσίας των ιδιοκτητών) θα καλείται η πυροσβεστική για αυτοψία.

Στη συνέχεια θα ακολουθείται η νομική οδός ώστε ο Δήμος να μπει στο χώρο για τον καθαρισμό και θα επιβάλλονται πρόστιμα. Τέλος κάλεσε τους δημότες να προχωρούν σε
σωστή εναπόθεση των υπολειμμάτων κλαδευτικών εργασιών και παράλληλα να προμηθευτούν δωρεάν οικιακούς κάδους κομποστοποίησης.
Κ.Π.