Τα νέα του καθήκοντα ανέλαβε ο νέος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Γκόλτσος, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής από τον μέχρι πρότινος Διευθυντή κ. Αθανάσιο Μπότα.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

Ο απερχόμενος Διευθυντής κ. Μπότας ευχαρίστησε όσους συνεργάστηκαν μαζί του, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την ευκαιρία που του δόθηκε να υπηρετήσει την εκπαίδευση, ενώ ευχήθηκε στον Γκόλτσο καλή δύναμη στο έργο του και στα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει.

«Ευχόμαστε στον κ. Γκόλτσο υγεία και καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα. Η Διοίκηση έχει πάντοτε συνέχεια. Ήταν μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη εξαιτίας και της πανδημίας. Σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους συνεργάτες φέραμε σε πέρας ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» ανέφερε ο κ. Μπότας.
Ο κ. Γκόλτσος ευχαρίστησε τον κ. Μπότα για την υποδοχή. Εξέφρασε την χαρά του για το νέο πόστο που αναλαμβάνει, λέγοντας ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη για τον ίδιο. «Στόχος θα είναι η ανταπόκριση κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και επάρκεια στα νέα μου καθήκοντα, καθώς και στις προκλήσεις τις εκπαίδευσης για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους. Έρχομαι να προσθέσω πάνω σε ότι καλό και ωφέλιμο υπάρχει» είπε μεταξύ άλλων.

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ
Ανέλαβε χθες επίσημα καθήκοντα και ο νέος Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας.

Ο νέος Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Ζαχαρής βρίσκεται από χθες στη θέση του, μετά την τελετή παραλαβής. Η ανάληψη των καθηκόντων έγινε παρουσία της κ. Γεωργίας- Κωνσταντίας Καραγιάννη αναπληρώτριας του απερχόμενου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ο οποίος απουσίαζε για λόγους ανωτέρας βίας.

Ο κ.Ζαχαρής έχει διατελέσει επί σειρά ετών Διευθυντής του 5ου Λυκείου και του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας. Με βάση την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τις τοποθετήσεις των νέων Διευθυντών στις διευθύνσεις εκπαίδευσης της χώρας, η θετεία τους λήγει την 31η Ιουλίου 2026.

Σε δήλωσή του στο «Νέο Αγώνα» ο κ. Ζαχαρής ανέφερε: «Eίναι μια ιδιαίτερα χαρούμενη μέρα γιαμένα. Πρόκειται για μια θέση ευθύνης, καθώς πρόκειται για μια κρίσιμη θέση που ασχολείται με το

σχεδιασμό και την εποπτεία όλων των σχολίκών μονάδων. Η εκπαίδευση είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες τις κοινωνίας και όλοι θα πρέπει να σκύψουμε με προσοχή πάνω στα προβλήματά της. Απευθύνω πρόσκληση σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για συνεργασία, θα είμαι πάντα δίπλα τους να ακούσω τα προβλήματα για να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα»