Μουσική, χορός, κέφι και ασταμάτητο γλέντι κυριάρχησαν στο Μουζακιώτικο Καρναβάλι που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία χθες στο Μουζάκι.

Το εγχείρημα του Δήμου Μουζακίου να αναβιώσει την εκδήλωση που γίνονταν τη δεκαετία του ’80 στο Μουζάκι, ήταν απόλυτα επιτυχημένο. Η συμμετοχη του κοσμου και η διάθεσή του απέδειξαν ότι αυτή η γιορτή θα γίνει θεσμός για την περιοχή.

Εκατοντάδες καρναβαλιστές όλων των ηλικιών με τις ευφάνταστες φορεσιές τους και τα μεγάλα χαμόγελά τους παρήλασαν στην κεντρική οδό «Αντώνη Βασιλείου» της πόλης χθες το μεσημέρι. Κατέληξαν στην κεντρική πλατεία του Μουζακίου όπου έγινε η καυση του «βασιλιά Καρνάβαλου» και ακολούθησαν αποκριάτικα δρώμενα.

Την ερχόμενη Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα , το ενδιαφέρον στρέφεται στο Αγναντερό, όπου θα αναβιώσουν από τους κατοίκους τα παλιά έθιμα των «κουδουνάδων» που θα περιφέρονται στο χωριό, του παραδοσιακού «καραγκούνικου γάμου», αλλά και το ιδιαίτερα παραστατικό «κλέψιμο της αρκούδας». Στη συνέχεια, στην κεντρική πλατεία του χωριού, θα λάβει χώρα μουσική εκδήλωση με «ζωντανή μουσική» από δημοτική ορχήστρα και ερμηνεία παραδοσιακών τραγουδιών της ευρύτερης περιοχής.

Την «Καθαρά Δευτέρα» έχουν προγραμματιστεί τα γνωστά «κούλουμα» στο Μουζάκι και στις Τοπικές Κοινότητες Αγναντερού, Κρανιάς, Ριζοβουνίου, Γελάνθης, Καναλίων.