Κινητοποίηση φορέων και σωματείων ενάντια στις αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια

Κάλεσμα συμμετοχής στην μαζική κινητοποίηση την Παρασκευή που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία ενάντια στις αυξήσεις στις τιμές ενέργειας απηύθυναν σε σημερινή συνέντευξη τύπου εκπρόσωποι σωματείων και φορέων της Καρδίτσας.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Στέλιος Σαριδάκης, από το Σωματείο εμποροϋπαλλήλων Ν. Καρδίτσας, ανέφερε ότι οι λογαριασμοί ρεύματος που έρχονται στα ελληνικά νοικοκυριά, είναι ένα μόνιμο ηλεκτροσόκ.

«Για πάρα πολλούς σχεδόν μισό μηνιάτικο εξαντλείται το πρώτο δεκαπενθήμερο. Πάει πολύ να μας απειλούν να μας κόψουν και τα στοιχειώδη εάν δε πληρώσουμε τους λογαριασμούς ή δεν περιορίσουμε κι άλλο τις ανάγκες μας για να πιαστούν οι στόχοι της εξοικονόμησης ρεύματος. Ειδικά από τη στιγμή που ένα στα δύο νοικοκυριά δεν μπορεί ούτε και τώρα να πληρώσει τους λογαριασμούς, αφού έχει περιορίσει ήδη στο ελάχιστο την κατανάλωση ρεύματος. Είναι αντιφατικό το γεγονός ότι ενώ στην περιοχή μας μπορούμε να παράγουμε πλούσια σε ποικιλία και σε ποσότητα προϊόντα από την αγροτική γη και κτηνοτροφία, από την άλλη η μέση λαϊκή οικογένεια να πληρώνει πανάκριβα μέχρι και να στερείται βασικά είδη διατροφής λόγω των αυξήσεων των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Έκτορας Γάζος, Πρόεδρος της Ένωσης ιατρών νοσοκομείου και κέντρων υγείας Καρδίτσας, δήλωσε ότι οι πολίτες βιώνουν την πανδημία της ακρίβειας. «Όπως δεν συνεχίσαμε στην ιδέα της ατομικής ευθύνης, έτσι δε θα ανεχθούμε ότι όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει. Δεν μπορούμε να συνηθίσουμε τις 10-20 απώλειες την ημέρα από τον κορωνοϊό, όπως και την αύξηση των κρουσμάτων που αγγίζει τελευταία το 20%.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα.