Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Καρδίτσας στο πλαίσιο της πανυγειονομικής απεργίας (φώτο)

Στελέχωση και χρηματοδότηση του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας στο Ν. Καρδίτσας, αξιοπρεπείς όρους εργασίας, επίλυση των οικονομικών και θεσμικών προβλημάτων ζητούν οι υγειονομικοί οι οποίοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στην πύλη του νοσοκομείου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανυγειονομικής απεργίας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν υγειονομικοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, καθώς και εκπρόσωποι φορέων που εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους (ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο, σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου, ΝΕ. Καρδίτσας ΣΥΡΙΖΑ, Τ.Ε. Καρδίτσας ΚΚΕ, σωματεία συνταξιούχων κλπ).

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών κ. Έκτορας Γάζος υπογράμμισε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας υποβαθμίζεται με αφορμή την πανδημία και την πολιτική της κυβέρνησης. Τόνισε ότι ολόκληρα τμήματα και κλινικές αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι αυτό συμβαίνει στο ακτινολογικό και στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Καρδίτσας, η ίδια μοίρα προδιαγράφεται για την παθολογική κλινική που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, ενώ το πρόβλημα γιγαντώνεται και στη μονάδα Τεχνητού Νεφρού όπου υπάρχει μια Νεφρολόγος.

Ως βασικό ζητούμενο τόνισε την κάλυψη του 30% των κενών θέσεων μόνιμων γιατρών στο Νοσοκομείο και του 80% των κενών θέσεων στα Κέντρα υγείας του Νομού.
Εξαπέλυσε πυρά εναντίον της κυβέρνησης, λέγοντας ότι συνεχίζει την ίδια πολιτική σε βάρος του χώρου της δημόσιας υγείας, με την εμπορευματοποίησή της.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα.