Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια, αλλά για πράξεις, τόνισε από την Καρδίτσα ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δημήτριος Κουτσούμπας και διευκρίνισε ότι πράξεις σημαίνει αποζημίωση στο 100% της ζημιάς χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Ο κ. Κουτσούμπας  περιόδευσε στα πληγέντα καταστήματα της δημοτικής αγοράς, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της δημοτικής και περιφερειακής διοίκησης, καθώς επίσης με μαζικούς φορείς και κατοίκους.

«Αυτή η ώρα δεν είναι για πολλά λόγια. Τα ακούμε από τους κυβερνώντες, τις κρατικές και τις τοπικές αρχές. Θέλουμε να δούμε πράξεις και αυτό σημαίνει αποζημίωση στο 100% της ζημιάς για όλες τις καταστροφές, χωρίς όρους, αστερίσκους και προϋποθέσεις» τόνισε σε δηλώσεις του και πρόσθεσε: «Δεν είναι ώρα για ψίχουλα. Δεν μπορεί κανείς να αποκαταστήσει το σπίτι του, το κατάστημά του, την παραγωγή του, αυτά που έχει χάσει με ένα επίδομα και με ψίχουλα. Ούτε με αναστολές κάποιων χρεών ή πληρωμών για ένα εξάμηνο. Γιατί μετά από ένα εξάμηνο θα μπορεί ο καταστηματάρχης της Καρδίτσας, ο αγρότης και ο υπάλληλος να πληρώσει την εφορία, στις τράπεζες που χρωστάει ή τα δημοτικά τέλη;».
Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι το επίδομα θα πρέπει οπωσδήποτε να καλύπτει το εισόδημα που θα είχαν οι πληγέντες υπό φυσιολογικές συνθήκες. «Όχι κοροϊδίες από τους κυβερνώντες και την αξιωματική αντιπολίτευση και διάφοροι της αυτοδιοίκησης» σημείωσε χαρακτηριστικά.