Ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες του Νομού Καρδίτσας να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη στις 10 το πρωί έξω από το Νοσοκομείο, απηύθυναν οι φορείς που τη διοργανώνουν. Με τα προβλήματα στον τομέα της δημόσιας υγείας να διογκώνονται καθημερινά και μάλιστα εν μέσω χειμώνα και έξαρσης των εποχιακών ιώσεων ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας-που είχε την πρωτοβουλία-και άλλοι φορείς του νομού κινητοποιούνται διεκδικώντας οριστικές λύσεις εδώ και τώρα. Η πρόσκαιρη κάλυψη των εφημεριών της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου προφανώς δεν είναι λύση, για αυτό και κρίνεται επιβεβλημένη η μαζική συμμετοχή των πολιτών στην κινητοποίηση της Τετάρτης. Άλλωστε τα προβλήματα του νοσοκομείου αφορούν όλους.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν στην ανοιχτή σύσκεψη της περασμένης Τετάρτης, οι φορείς ανακοίνωσαν ότι στις 10 το πρωί της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση στο Νοσοκομείο και θα κατατεθεί στον διοικητή του το κοινό ψήφισμα των φορέων, το οποίο μάλιστα θα σταλεί και σε όλα τα κόμματα.

Σε ψήφισμα που εξέδωσαν οι φορείς, σημειώνουν:

«Διεκδικούμε τα εξής:

-Άμεση κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό (γιατροί, μαίες, παραϊατρικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, καθαριότητα, φύλαξη)

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Καμία απόλυση επικουρικού ή συμβασιούχου.

-Αντί να μετακινούν γιατρούς και προσωπικό για να μπαλώνουν προσωρινά τις μόνιμες τεράστιες τρύπες του δημόσιου συστήματος υγείας, να μετακινήσουν κονδύλια από τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών.

-Να προσληφθούν άμεσα όλοι οι απαραίτητοι μόνιμοι παιδίατροι, όπως γίνεται με τις fast track διαδικασίες για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

-Άμεση και πλήρης λειτουργία της Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής και στελέχωση  της με το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό. Άμεση λειτουργία της αίθουσας τοκετών.

-Επαρκής και αυξημένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό προς όλες τις δημόσιες δομές υγείας για τον απαραίτητο ιατρικό, υλικοτεχνικό, μηχανολογικό και λοιπό εξοπλισμό. Να μην επιβαρυνθούν τα ασφαλιστικά μας ταμεία με τη λεγόμενη ανταποδοτικότητα για την κερδοφορία στην υγεία.

-Δωρεάν εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες σε όλους ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους ικανότητα, χωρίς λίστες αναμονής και ουρές.

-Καθολικό Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας-Πρόνοιας».