Κονδύλι 8,5 εκατ. ευρώ από το ΠΔΕ για συνολική αναμόρφωση του Δημοτικού Σταδίου!

Μια είδηση που έρχεται πραγματικά ν’ αλλάξει το κλίμα και να δώσει νότα αισιοδοξίας στην περιοχή είναι η έγκριση κονδυλίου από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για έργα αθλητικής υποδομής!

Μετά από προσπάθειες που έγιναν συντονισμένα εδώ και ένα χρόνο, τόσο από τον Δήμο, αλλά και την Περιφέρεια και με δεδομένη την στρατηγική που ακολουθείται από την κυβέρνηση για μεταρύθμιση του ΠΔΕ διασφαλίζεται κονδύλι της τάξης των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ που μπορεί να διατεθεί για έργα αναβάθμισης των αθλητικών χώρων στο νομό!

Να σημειωθεί ότι για το 2024 προβλέπεται συνολικά να δαπανηθούν μέσω του ΠΔΕ, συμπεριλαμβανομένου τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης, πόροι συνολικού ύψους 12,167 δισ. ευρώ, που αντιπροσωπεύουν το 5,2% του ΑΕΠ της χώρας!
Υφίσταται μάλιστα η δυνατότητα να θέσουν οι τοπικοί φορείς κάθε περιοχής τις προτεραιότητες για τα έργα και ο Δήμος σύμφωνα με πληροφορίες μας εστίασε στο Δημοτικό Στάδιο.

Με λίγα λόγια παρουσιάζεται μία τεράστια και μοναδική ευκαιρία η Καρδίτσα ν’ αποκτήσει ένα σύγχρονο στάδιο με ένα γενικό λίφτινγκ που θα αφορά, πέραν όλων των άλλων, στην κατασκευή τριών μεταλλικών εξεδρών (η χωρητικότητα θ’ αποφασιστεί στην ολοκληρωμένη μελέτη), όσο και στη βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού, του περιβάλλοντα χώρου και των αποδυτήριων εγκαταστάσεων!

Μία μεγάλη ευκαιρία να τελειώνουμε οριστικά και αμετάκλειτα με το “καρκίνωμα” της κλειστής ανατολικής εξέδρας, αλλά να και να δρομολογηθεί ένα συνολικό έργο παρακαταθήκη για το μέλλον, όπως συνέβη με το μεγάλο κλειστό Γυμναστήριο “Γιάννης Μπουρούσης”

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
Για το θέμα ο Δήμαρχος Καρδίτσας μαζί με τον νέο Περιφερειάρχη θα πραγματοποιήσουν από κοινού συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο της πόλης μας την προσεχή Πέμπτη και θα γνωστοποιήσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Είμαστε βεβαίως στην αρχή και για να υλοποιηθεί όλο αυτό το σπουδαίο εγχείρημα απαιτείται προσήλωση, σοβαρός προγραμματισμός και προσοχή σε όλες τις διαδικασίες.