«Η Καρδίτσα μπορεί να γίνει πυρήνας του αγροτοδιατροφικού τομέα της χώρας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα κονδύλια έρχονται από την Ε.Ε, εκεί πρέπει να δώσουμε τις μεγάλες μάχες», τόνισε μεταξύ άλλων ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, δικηγόρος και εργατολόγος, κ. Κώστας Τσουκαλάς, στο πλαίσιο της περιοδείας του σήμερα την Κυριακή στην Καρδίτσα, όπου μίλησε στο «Ρόπτρον» μπροστά σε πλήθος κόσμου, τοπικά στελέχη και φίλους του κόμματος.
Πιο αναλυτικά, σε δηλώσεις του στο «Νέο Αγώνα» ο κ. Τσουκαλάς αναφέρθηκε στις μεγάλες κρίσεις που πλήττουν περιοχές της χώρας, τους σεισμούς και τις πλημμύρες, όπως στη Θεσσαλία που αργούν οι αποκαταστάσεις και οι ενισχύσεις. «Παρατηρούμε μια αποτυχημένη προσπάθεια να καταρρέει από το δήθεν επιτελικό κράτος. Να μην υπάρχει τίποτα και να χάνει η Θεσσαλία πολύ μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες που διαθέτει, όπως και ανάγκες για αποκατάσταση. Είμαστε εδώ να μιλήσουμε για τις ανάγκες στήριξης υποδομών της Περιφέρειας. Τα κονδύλια έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκεί πρέπει να δώσουμε τις μεγάλες μάχες για να ενισχύσουμε την περιφερειακή ανάπτυξη, να στηρίξουμε την αγροτική οικονομία. Η Καρδίτσα μπορεί να γίνει πυρήνας του αγροτοδιατροφικού τομέα της χώρας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη συνέχεια, ο κ. Τσουκαλάς υπογράμμισε ότι οι Ευρωεκλογές κρίνονται πολύ σημαντικές για δύο λόγους. «Πρώτον, στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο παράγεται το 80% της νομοθεσίας που αφορά τις ζωές. Έχουμε προκλήσεις, όπως είναι το δημογραφικό, η τεχνητή νοημοσύνη και η κλιματική αλλαγή που έχει γίνει πλέον κλιματική κρίση. Η Θεσσαλία την έχει ζήσει στο πετσί της. Παράλληλα, πρέπει να υπάρξει και ένα πολιτικό μήνυμα απέναντι σε μια αποτυχημένη κυβέρνηση σε κάθε πεδίο της πολιτικής και να υπάρξει την επόμενη ημέρα ισχυρή δημοκρατική αντιπολίτευση που θα εγγυηθεί την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου που την επόμενη φορά να έχουμε την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Αυτό μπορεί να γίνει σήμερα μόνο με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Μόνο η παράταξη του ΠΑΣΟΚ μπορεί να συναρθρώσει τις τρεις μεγάλες ανάγκες, όπως προστασία των θεσμών, κοινωνικές αλλαγές, αλλά και μεγάλες, πραγματικές μεταρρυθμίσεις», κατέληξε.