Η αγάπη των φιλάθλων για την Εθνική Ανδρών δεν κρύβεται, με την ΕΟΚ να ανακοινώνει ότι έχουν ήδη πουληθεί 11.000 εισιτήρια ενόψει του αυριανού (9/8) φιλικού με την Ισπανια (19:00, ΕΡΤ1), με την διάθεση να συνεχίζεται.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της η ομοσπονδία τονίζει μεταξύ άλλων:
«Η ώρα για το πολύ δυνατό πρώτο παιχνίδι προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών, αύριο Τρίτη 9/8 με την Ισπανία στο ΟΑΚΑ (19.00) πλησιάζει και οι φίλαθλοι δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για να το παρακολουθήσουν από κοντά.

Περισσότερα από 11.000 εισιτήρια έχουν ήδη πουληθεί και τα εναπομείναντα συνεχίζουν να διατίθενται με δύο τρόπους, ηλεκτρονικά που εμφανίζονται άμεσα με την πληρωμή σε ηλεκτρονική μορφή στον αγοραστή και δια ζώσης από τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ.»
Στο μεταξύ Χωρίς τους Κώστα Σλούκα και Γιώργο Παπαγιάννη θα παραταχθεί η ομάδα στο αυριανό φιλικό.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης παραμένει εκτός προπονήσεων από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, ενώ ο Κώστας Σλούκας ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα τις τελευταίες δύο ημέρες.
Παράλληλα, η Ελληνική Ομοσπονδία γνωστοποίησε και τα πρώτα 5 κοψίματα του Δημήτρη Ιτούδη, με τους Αλεξ Αντετοκούνμπο, Γιώργο Τανούλη, Ομηρο Νετζήπογλου, Λευτέρη Μαντζούκα και Γιώργο Τσαλμπούρη να ενημερώνονται ότι δεν θα συνεχίσουν στην προετοιμασία.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ:
“Ο Κώστας Σλούκας και ο Γιώργος Παπαγιάννης δεν θα συμμετάσχουν στα δύο πρώτα παιχνίδια προετοιμασίας της Εθνικής Ανδρών με αντίπαλο την Ισπανία, αύριο (9/8, 19.00) στο ΟΑΚΑ και την Πέμπτη (11/8, 20.30) στη Μαδρίτη.

Για τον Σλούκα αποφασίστηκε να μην ακολουθήσει την ομάδα στο ταξίδι για να κάνει ατομικό πρόγραμμα στην Αθήνα και να ενσωματωθεί στο ομαδικό με την επιστροφή της αποστολής από την Ισπανία.

Όσο για τον Παπαγιάννη συνεχίζει καθημερινά το πρόγραμμα που ακολουθεί από την έναρξη της προετοιμασίας και παρακλουθείται διαρκώς από το ιατρικό επιτελείο.
Μετά το τέλος της σημερινής (8/8) προπόνησης, ο Δημήτρης Ιτούδης ευχαρίστησε για την προσπάθειά τους και τη συμβολή τους τους πρώτους παίκτες που αποχωρούν από την προετοιμασία.

Πρόκειται για τους τέσσερις «πρωτάρηδες», Αλεξ Αντετοκούνμπο, Γιώργο Τανούλη, Ομηρο Νετζήπογλου, Λευτέρη Μαντζούκα ο οποίος απουσίαζε λόγω ασθένειας και για τον Γιώργο Τσαλμπούρη.”