Σε σειρά κινητοποιήσεων για την υποστελέχωση της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Καρδίτσας προχωρούν φορείς του Νομού Καρδίτσας, χτυπώντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για τα προβλήματα που καταγράφονται ευρύτερα στις δομές της δημόσιας υγείας.

Σε σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας το απόγευμα της Τετάρτης στο Εργατικό Κέντρο, οι φορείς αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τετάρτη στις 10 το πρωί μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Καρδίτσας. Καλούν την τοπική κοινωνία να συμμετάσχει διεκδικώντας άμεση λύση στο πρόβλημα και ταυτόχρονα να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό τα κενά που καταγράφονται στο νοσοκομείο και στις υπόλοιπες δομές.

Παράλληλα, θα προχωρήσουν στη διοργάνωση ενός παγκαρδιτσιώτικου συλλαλητηρίου για τα προβλήματα στην υγεία το απόγευμα της 5ης Μαρτίου στην Κεντρική Πλατεία. Την επόμενη ημέρα, θα αναλάβουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες στην περίπτωση που επισκεφθεί την Καρδίτσα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Μαιευτική- γυναικολογική

Εκτός από την παιδιατρική κλινική, στο επίκεντρο βρίσκεται και η μαιευτική- γυναικολογική κλινική, η οποία σύμφωνα με τα όσα υπογραμμίστηκαν στη σύσκεψη, υπολειτουργεί με ένα μόνιμο, έναν επικουρικό και έναν ακόμη γυναικολόγο με απόσπαση από θέση αγροτικού, χωρίς να καλύπτει όλες τις εφημερίες του μήνα. Την ίδια ώρα η αίθουσα τοκετών, η μόνη σε όλο το νομό, δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης θέρμανσης.

Αιχμηρές τοποθετήσεις

Στη σύσκεψη συμμετείχαν o Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας Αριστοτέλης Σπάνιας, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιώργος Καπράνας, ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Κώστας Αθανασίου, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γυναικών Σέκλιζας, της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των Συνταξιούχων ΙΚΑ, Εμπόρων, Δημοσίου, του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων, του σωματείου οικοδόμων, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος, της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων, το προσωπικό και η διεύθυνση της Μαιευτικής Κλινικής, του Συλλόγου Γονέων Δημ.Σχολείου Καλλιθήρου, του Συλλόγου εργαζομένων συνεταιριστικής τράπεζας Καρδίτσας και άλλων φορέων.

Aναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα