Κυκλική διαδρομή γύρω από τη Λίμνη Στεφανιάδα (φωτο)

Μακριά από την πόλη, τις υψηλές θερμοκρασίες ανάμεσα στις πολυκατοικίες και στους δρόμους των πολυσύχναστων κέντρων, άτομα που δραστηριοποιούνται στον ορεινό όγκο του Νομού, προχωρούν σε όμορφες ενέργειες που φέρνουν στο προσκήνιο την αγάπη και τη φροντίδα για το περιβάλλον και τη φύση.

Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στον καθαρισμό και την προσήμανση για κυκλική διαδρομή στη Λίμνη Στεφανιάδα, μια συλλογική προσπάθεια από τον Πρόεδρο και τα στελέχη του χωριού, σε συνεργασία με την ομάδα «Νοσταλγία Στεφανιωτών», τον ΕΟΣΚ και τη Finix Adventures.

Όπως ενημερώνουν οι ίδιοι, τα εγκαίνια της διαδρομής θα γίνουν στο Stefaniada Lake Festival, ενώ σύντομα θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα. Αυτό θα περιλαμβάνει παραλίμνια διαδρομή σε δρυοδάσος και πουρναρόδασος, παραλία με εκατοντάδες βότανα, παραποτάμιο πλατανόδασος, βάθρες με καταρράκτη για μπάνιο, παλιά πηγή με στέρνα, παλιό οικισμό πηγάδια (χηραίικα), το παλιό καλντερίμι από όπου περνούσαν κάτοικοι με τα ζώα και πήγαιναν σχολείο από τα Μπαρδακάτικα, και τη θέα της λίμνης από ψηλά.
Δ.Γ.