Στο στόχαστρο τωνεπιτήδειων «κυνηγών»χαλκού βρέθηκαν πρινλίγες ημέρες μετασχηματιστές της ΔΕΗ που τροφοδοτούν με ρεύμααντλιοστάσιο στην περιοχή της Πτελοπούλας.

Άγνωστοι έσπασαν τιςπόρτες από αντλιοστάσιοκαι έκλεψαν ότι χαλκόυπήρχε σε μετασχηματιστές, ξεγύμνωσαν πίνακεςκαι καλώδια και γενικάπροκάλεσαν τεράστιες ζημιές, που παίρνουν μέρεςγια να επιδιορθωθούν απότη ΔΕΗ και ιδιώτες ηλεκτρολόγους.

Κι αυτό σε μία κρίσιμηφάση για την αρδευτικήπερίοδο που οι αγρότες καίγονται να αρδεύσουντις καλλιέργειές τους,έχοντας ήδη κάνει μεγάλαέξοδα φέτος για να έχουν μία καλή σοδειά. Τοφαινόμενο των κλοπών καιτης καταστροφής απότους «κυνηγούς» μετάλλων συνεχίζεταισε όλο το Νομό καιτη Θεσσαλία τα τελευταία χρόνια, μεσυνέπεια οι ζημιέςπου δημιουργούνταινα είναι τεράστιεςκαι με μεγάλο οικονομικό κόστος.

Αγρότης της περιοχής εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του, επισημαίνοντας την ανάγκη διενέργειας στοχευμένων ελέγχων και στα σημεία προορισμού στα οποία απευθύνονται οι επιτήδειοι για να πουλήσουν τον χαλκό.