Κυψέλη Ναζιστών δολοφόνων οι χούλιγκανς «Bad Blue Boys» της Δυναμό Ζάγκρεμπ

Αδιανόητες καταστάσεις βίωσαν όσοι είχαν την ατυχία το βράδυ της Δευτέρας να βρίσκονται πέριξ του γηπέδου της ΑΕΚ.

200 περίπου οργανωμένοι δολοφόνοι χούλιγκανς της Δυναμό Ζάγκρεμπ έφθασαν ανενόχλητοι από την Κροατία, ισοπέδωσαν ό,τι υπήρχε, σκότωσαν έναν 29χρονο που έπινε καφέ σε μαγαζί, τραυμάτισαν πολλούς άλλους και ανέβαλλαν το παιχνίδι με την ΑΕΚ για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

Πρόκειται για τη γνωστή κυψέλη δολοφόνων Bad Blue Boys που έχουν παράδοση σε βίαιες καταστάσεις ακόμη και πριν διαμελιστεί η Γιουγκοσλαβία.

Πέρσι παρήλασαν εκατοντάδες στο Μιλάνο χαιρετώντας ναζιστικά, προκαλώντας πολλά επεισόδια, φέτος ήλθαν στην Ελλάδα παρά την απαγόρευση μετακίνησης από την ΟΥΕΦΑ!

Βλέπε το σχετικό βίντεο.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι “σουλατσάριζαν” ανενόχλητοι και οργανωμένα από το μετρό έφθασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Xαρακτηριστικό είναι το βίντεο (που ανέβασαν οι ίδιοι με… περηφάνια στο διαδίκτυο) από το μετρό που τους δείχνει εν πλήρη ηρεμία με καδρόνια, λοστούς και μαχαίρια να κατευθύνονται στο σημείο που έκαναν επίθεση

Στην Κροατία, ομάδες σκληροπυρηνικών οπαδών του ποδοσφαίρου συχνά επικαλούνται τον πόλεμο ανεξαρτησίας της δεκαετίας του 1990 με τη σερβοκρατούμενη Γιουγκοσλαβία για να χρησιμοποιήσουν ρητορική μίσους κατά των Σέρβων ή να δείξουν συμπάθεια για το φασιστικό κίνημα Ustasa, το οποίο κυβέρνησε την Κροατία υπό την αιγίδα των Ναζί της Γερμανίας και της Ιταλίας και καταδίωξε Σέρβους, Εβραίους και Ρομά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ρητορική μίσους στις κερκίδες έχει βαθιές ρίζες στα Βαλκάνια. Η άνοδος του εθνικισμού στα τελευταία χρόνια της Γιουγκοσλαβίας αντικατοπτρίστηκε στα ποδοσφαιρικά γήπεδα σε όλο το πρώην ενιαίο κράτος, τα οποία έγιναν αρένες για τους πολιτικούς και τις εθνικιστικές ομάδες να προωθήσουν τις ιδέες τους.