Ως Λαϊκή Συσπείρωση αναδείξαμε προς όλες τις κατευθύνσεις το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εδώ και δύο χρόνια από την καταστροφική πλημμύρα του ΙΑΝΟΥ, σε ένα τμήμα του δρόμου από την Λεύκη προς Πασχαλίτσα.

Ο δρόμος είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας που δύο ολόκληρα χρόνια κλείνει τα μάτια στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής που κινούνται σε αυτό τον οδικό άξονα.

Με την ιδιότητα του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, παρουσίασα στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα σε όλη του την διάσταση και ζήτησα από τον δήμαρχο Παλαμά να λάβει τα μέτρα του, να φροντίσει για την αποκατάσταση της ζημιάς για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Δυστυχώς μιμήθηκε τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας και έκλεισε και αυτός μάτια και αυτιά.

Μέχρι που σήμερα Τρίτη 11 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, έγινε ένα ατύχημα που από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Αυτοκίνητο χτύπησε στην τομή που υπάρχει στον δρόμο, χάθηκε ο έλεγχος από τον οδηγό και έπεσε στις μπάρες που κυριολεκτικά διαπέρασαν το όχημα.

Με αυτό ως δεδομένο καταγγέλλουμε τον Δήμο και την Περιφέρεια για την στάση τους και υπογραμμίζουμε ότι πρέπει να γίνει άμεσα αποκατάσταση του οδοστρώματος και αντικατάσταση των μπαρών που καταστράφηκαν. Ξέρουμε ότι η πολιτική τους και των κομμάτων που ανήκουν δεν περιλαμβάνει την πρόληψη αλλά την εκ των υστέρων παρέμβαση, με τον πολίτη να “πληρώνει το μάρμαρο”. Κι αυτό είναι ανεπίτρεπτο, επικίνδυνο και πρέπει να αλλάξει.

Το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ έχουν διατεθεί χρήματα για αποκαταστάσεις, έχουν εγκατασταθεί εργολάβοι και έχουν παραληφθεί έργα από υπηρεσίες αλλά ημιτελή και κατ’ επιλογή. Ας μας απαντήσουν για το συγκεκριμένο έργο αν παραδόθηκε, αν παραλήφθηκε και αν πληρώθηκε ο εργολάβος.

Είναι καιρός να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να μην έχουμε ανάλογα προβλήματα με ακόμα χειρότερες επιπτώσεις. 

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Παλαμά

Άρης Πολυγένης

Βασίλης Μητράκος