Για ένα καλά κρυμμένο οικογενειακό δράμα, πίσω από τις κλειστές πόρτες του σπιτιού της αξιωματικού της αστυνομίας από τη Λάρισα, κάνουν λόγο οι συνάδελφοί της. Ο στενός οικογενειακός κύκλος της 43χρονης ωστόσο φαίνεται ότι γνώριζε το δράμα της κοπέλας.

«Μου είπε “Νίκο με σκότωσε“. Αυτός είχε δύο ώρες που τη χτυπούσε, από κάτω το νοικιάζει μια φίλη της. Άκουσε “βοήθεια με σκοτώνει”, τότε κάλεσε και την Αστυνομία. Όλο το σπίτι αίματα, λες και ήταν σφαγείο. Αν δεν καλούσε την Αστυνομία, θα τη σκότωνε, είχε σκοπό να τη σκοτώσει. Μύτες σπασμένες, ζυγωματικά, σαγόνι διαλυμένο, δε ξέρω πόσα δόντια της έχει σπάσει, χτύπημα στη σπλήνα, στο νεφρό. Δε γνωρίζεται το κορίτσι», δήλωσε ο αδερφός του θύματος.

Μέσα από το δωμάτιο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, η 43χρονη αξιωματικός μίλησε στην ΕΡΤ για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του 53χρονου συζύγου της.

«Μου έκανε μεγάλη ζημιά. Το πρόσωπό μου είναι παραμορφωμένο.Με χτύπησε στην κοιλιά και το πρόσωπο. Χρειάστηκε να κάνω επέμβαση στους νεφρούς. Ανέβηκε από το ισόγειο στον πρώτο όροφο του σπιτιού. Δεν μέναμε μαζί εδώ και περίπου ενάμιση μήνα, από τότε που του είχα ζητήσει  να χωρίσουμε. Μου επιτέθηκε αμέσως με τα χέρια, έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Προσπαθούσε συνεχώς να με πείσει να μην χωρίσουμε. Ήταν η πρώτη φορά που άπλωσε χέρι πάνω μου», είπε η γυναίκα στην ΕΡΤ.

Ο 53χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ενδοοικογενειακή βία. «Ήμουν μεθυσμένος και δεν κατάλαβα ότι τη χτύπησα τόσο πολύ», ήταν τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς.

Ο 53χρονος θα απολογηθεί τη Δευτέρα στον ανακριτή Λάρισας.
«Δεν ήταν η κακιά στιγμή»

«Δεν ήταν η κακιά στιγμή. Θα το κάνει και θα το ξανακάνει, τώρα ήτανε βραστήρας, την επόμενη φορά θα είναι μαγκούρα, την επόμενη φορά θα είναι το πιστόλι στο κρόταφο, την επόμενη φορά θα σε πάρουν τέσσερις από εκεί μέσα».

Η Ελπίδα, θύμα ενδοοικογενειακής βίας, περιγράφει στην ΕΡΤ, την κόλαση που βίωνε επί δέκα χρόνια από τον σύζυγό της, μπροστά στα μάτια των παιδιών της

Η Ελπίδα βρήκε τη δύναμη και ζήτησε βοήθεια, ενώ ζητάει από όλες τις γυναίκες να μιλάνε και να φεύγουν από μία κακοποιητική σχέση.

«Με είχε κάνει να νιώθω ότι ό,τι και να έκανα, ακόμα και το κεφάλι μου να σηκώσω από κάτω, τα μάτια μου να σηκώσω από κάτω, ότι ήτανε λάθος και έπρεπε να κάτσω εκεί και να δεχτώ τη βία. Είτε με τη μαγκούρα ήτανε, είτε να με βγάλει έξω από το σπίτι, ότι ό,τι σκεφτόταν, ότι είδους βία», λέει η γυναίκα.

Οι περισσότερες γυναίκες,θύματα έμφυλης βίας, νιώθουν ότι ευθύνονται για την κακοποίηση που δέχονται, δίνοντας ελαφρυντικά στον θύτη.

Η Ασπασία Θεοφίλου, ιδρύτρια Strong-me, κινήματος πρόληψης και καταπολέμησης έμφυλης βίας εξηγεί στην ΕΡΤ πως: «Το περιστατικό της Λάρισας το οποίο είναι ένα εξαιρετικά σκληρό περιστατικό και η κοινή γνώμη και η κοινωνία σοκάρεται από αυτά τα περιστατικά, έχω να σας πω ότι δεν είναι ένα μεμονωμένο όπως πιστεύουμε. Για εμάς είναι καθημερινότητα και υπάρχουν πολλά περιστατικά αντίστοιχης».