Με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 43χρονη αστυνομικός, η οποία έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από το σύζυγό της, λίγες ημέρες πριν στη Λάρισα.

Μετά την αξονική τομογραφία εγκεφάλου, στην οποία υποβλήθηκε την Τρίτη 8/8, το επόμενο βήμα είναι να γίνει νέα νευροχειρουργική εκτίμηση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν χρήζει περαιτέρω νοσηλείας ή τακτικής παρακολούθησης από τους θεράποντες γιατρούς.

Το θύμα νοσηλεύεται για 7η συνεχή ημέρα στην ουρολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, και σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς η κατάσταση της υγείας της παρουσιάζει σταδιακή βελτίωση.

Οι γιατροί υπογραμμίζουν πως η αποκατάσταση των τραυμάτων και των κακώσεων σε εσωτερικά της όργανα εκτυλίσσεται ομαλά, ενώ μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να κατατεθεί και η σχετική ιατροδικαστική έκθεση, όπου θα δοθεί περισσότερο «φως» ως προς την έκταση της βιαιότητας του περιστατικού.

Ο Κούγιας αμφισβητεί το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας

Ο γνωστός ποινικολόγος κ. Αλέξης Κούγιας που ανέλαβε την υπεράσπιση του προφυλακισμένου επιχειρηματία, εξακολουθεί να «εκτοξεύει» κατηγορίες περί μεροληψίας, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπήρξε ιατροδικαστική έκθεση και αμφισβητώντας το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, υποστηρίζοντας ότι ο σωστός νομικός χαρακτηρισμός είναι της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Κραββαρίτης: «Η Εισαγγελία γνώριζε ότι η έκθεση μου δε θα ήταν έτοιμη την ημέρα της απολογίας

Από την πλευρά του ο ιατροδικαστής κ. Χρήστος Κραββαρίτης, μιλώντας επίσης στον Alpha, διευκρίνισε πως: «Δεν υπάρχει ακόμη ιατροδικαστική έκθεση και δεν αφορά λόγους καθυστερήσεων. Η όλη εξέταση δεν διεξάγεται σε συνθήκες μιας άπαξ ιατροδικαστικής μακροσκοπικής προσέγγισης, αλλά αφορά έναν άνθρωπο που είναι αυτή την στιγμή νοσηλευόμενος. Πρέπει λοιπόν να ελέγχω την κατάστασή της και την μετεγχειρητική της πορεία, γιατί όλα αυτά σχετίζονται με το συμβάν. Η διαδικασία είναι εν γνώσει των εισαγγελικών αρχών, γνώριζαν λοιπόν οι εισαγγελικές αρχές ότι η έκθεσή μου δεν θα είναι έτοιμη όταν θα απολογούταν ο κρατούμενος. Αυτό δεν κωλυσιέργησε την νομική διαδικασία».

Συμπληρώνοντας ο κ. Κραββαρίτης, σημείωσε: «Δεν έχω απαριθμήσει ακόμη όλες τις κακώσεις, αλλά έχω δώσει μια αδρή εικόνα. Μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται μόνο στην μικροσκοπική μου εκτίμηση, αλλά και στα ευρήματα της απεικονιστικής εξέτασης η οποία ως πιο ενδελεχής, ανέδειξε και κακώσεις από τα εσωτερικά όργανα».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας κ. Θανάσης Νταβούρας απαντώντας στις κατηγορίες του Αλέξη Κούγια περί μεροληψίας, σημείωσε: «Σέβομαι την δικαιοσύνη καταρχάς, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Οι αξιωματικοί που ανέλαβαν την υπόθεση έκαναν την δουλειά τους και ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Λάρισας είναι γνωστός για το ακέραιο ήθος του.

Πηγή: protothema.gr