Η «Λευκή Νύχτα» επιστρέφει σήμερα στην εμπορική αγορά της Καρδίτσας, «υποσχόμενη» γενναίες εκπτώσεις και προσφορές στα εμπορικά καταστήματα της πόλης και μια γιορτινή ατμόσφαιρα γεμάτη μουσική.

Πρόκειται για μια δράση του εμπορικού συλλόγου Καρδίτσας, του Δήμου, του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου και της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας που επιστρέφει στην πόλη μετά το 2019 και ως στόχο έχει την τόνωση της τοπικής αγοράς.

Το σύνθημα της σημερινής «λευκής νύχτας» είναι «Νέα εποχή για την Καρδίτσα μας» και οι διοργανωτές έχουν προγραμματίσει πλούσιες εκδηλώσεις στο κέντρο της πόλης που θα δώσουν έναν γιορτινό χαρακτήρα, με στόχο να ανεβάσουν την ψυχολογία του κοινού.
Από τις 6 το απόγευμα η μουσική θα κατακλύσει το κέντρο της πόλης σε διάφορα σημεία, ενώ από τις 9 και μετά θα αρχίσουν ταυτόχρονα οι συναυλίες. Τα καταστήματα με πολλές προσφορές για όλους θα είναι ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ.
Ο εμπορικός σύλλογος Καρδίτσας έχει απευθύνει κάλεσμα στα μέλη του να συμμετάσχουν στη διοργάνωση και στο κοινό της Καρδίτσας να στηρίξει την τοπική αγορά.

Πρόγραμμα
18:00 – 19:00 | Μουσική: me.nta
Live Open Air Studio από την Πλατεία Δικαστηρίων
Η μουσική θα ακούγεται και από τα 8 σημεία της πόλης.
19:00 – 21:00 |
Live Εκπομπή / Πλατεία Δικαστηρίων
Live Open Air Studio από την Πλατεία Δικαστηρίων με τους Παραγωγούς: Σέμης Πετράκης, Παναγιώτα Κεφαλιακού, Μένη Νταχμίρη. Συνεντεύξεις Φορέων
Η μουσική θα ακούγεται και από τα 8 σημεία της πόλης.

20:00 – 21:30 | G. PAS

• Υψηλάντου & Βάλβη

21:30 ξεκινάνε παράλληλα τα υπόλοιπα Μουσικά σημεία.

Πεζόδρομος Τερτίπη & Χατζημήτρου

• Blend Mishkin & Bnc

Πεζόδρομος Τερτίπη & Βάλβη

• Άλαντάλα_live

Υψηλάντου & Ηρ. Πολυτεχνείου

• Dio S

Υψηλάντου & Βάλβη

• Stathis V.

Ιεζεκιήλ & Ηρώων Πολυτεχνείου

•Boogie Rockaz / Achilleas

Κεντρική Πλατεία

• Vanila Swing

Πλατεία Πλαστήρα – Παυσίλυπων

• Brain Damage / Meshaya / Moody ZF / Senka / We Fam / Toni G

Πλατεία Δικαστηρίων & Ιεζεκιήλ

• menta (aka Meni Ntachmiri) & MUSICA RADIO Open Air Studio

Σέμης Πετράκης, Μένη Νταχμίρη, Παναγιώτα Κεφαλιακού
Παράλληλα ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας και η οργανωτική επιτροπή διευκρινίζει:

  1. Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας, εμπνευσμένος από ανάλογες προσπάθειες που έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία σε μεγάλες ελληνικές και ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και την πρωτοφανή επιτυχία της πρώτης «Λευκής Νύχτας» στη Καρδίτσα το 2019 επαναλαμβάνουμε το επιχείρημα με την συμπαράσταση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, της Περιφερείας καθώς και του Δήμου, πιστεύοντας πως μια τέτοια εκδήλωση θα μπορούσε να αποδειχθεί επωφελής σε εμπορικό, τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο για την περιοχή.
  2. Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας σέβεται απόλυτα το σύνολο των εργαζομένων και τα κατεκτημένα, κατοχυρωμένα και θεσμοθετημένα μέσα από αγώνες δικαιώματά τους, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θεωρεί πως τίθενται υπό αίρεση και εν κινδύνω από την συγκεκριμένη εκδήλωση. Μάλιστα θέτει ως «κόκκινη γραμμή» την υποχρεωτική, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τροποποίηση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δεδομένων των εργαζομένων, όσων επιχειρήσεων συμμετάσχουν
  3. Η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται μόνο μια φορά τον χρόνο, όπως συμβαίνει άλλωστε και στις υπόλοιπες πόλεις που την πραγματοποιούν, ενώ η συμμετοχή σε αυτή έχει προαιρετικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα για τις επιχειρήσεις. Επίσης προτάθηκε η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων να μην ξεπεράσει την 12 νυχτερινή.
  4. Στους εμπορικούς δρόμους της πόλης δεν θα υπάρξει καμία προβολή εμπορικής εταιρίας.
  5. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα καλύψουν όλα τα μουσικά ενδιαφέροντα και γούστα. Η ημερομηνία (Παρασκευή 13 Μαΐου ) συνδέεται με τις τελευταίες ημέρες των ενδιάμεσων εκπτώσεων και σε συνδυασμό με τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες θα δημιουργήσουν το ιδανικό περιβάλλον για την επιτυχημένη πραγματοποίηση του τρίπτυχου της εκδήλωση δηλαδή να διασκεδάσουμε, να συμμετάσχουμε και να ψωνίσουμε
  6. Η προβολή που θα γίνει θα είναι ιδιαίτερα ευρεία. Η εκδήλωση διαφημίζεται στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα όλης της Θεσσαλίας, απ’ όπου όπως έγινε και την προηγούμενη φορά το 2019, περιμένουμε πολλούς επισκέπτες. Σε συνδυασμό μάλιστα ότι η Καρδίτσα είναι η μόνη από τις Θεσσαλικές πόλεις που διοργανώνει τέτοια εκδήλωση προσδοκούμε να την κάνουμε θεσμό και να αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή κάθε χρόνο.
  7. Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας και η οργανωτική επιτροπή έχουμε ζητήσει και λάβει όλες τις νόμιμες άδειες από φορείς και οργανώσεις.
  8. Η είσοδος σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν για το κοινό.