Λευτέρης Αυγενάκης: Ο Μητσοτάκης τον διέγραψε από την ΚΟ της ΝΔ μετά την επίθεση σε υπάλληλο του Ελ. Βενιζέλος

Ο πρωθυπουργός τον είχε παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας για διαγραφή του η οποία έλαβε και τις σχετικές αποφάσεις

Καταγράφηκε να επιτίθεται σε υπάλληλο επειδή έχασε πτήση, είπε μετά πως δεν υπάρχει χειροδικία – Δείτε βίντεο από το επίμαχο περιστατικό

Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά το περιστατικό στο οποίο καταγράφηκε να επιτίθεται σε υπάλληλο του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» επειδή έχασε πτήση.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε παραπέμψει τον Λευτέρη Αυγενάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με αίτημα τη διαγραφή του για το περιστατικό. «Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Ο κ. Αυγενάκης νωρίτερα είχε δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό και την συμπεριφορά του τόσο στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα όσο και στον διευθυντή της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρο Καλαφάτη.

Το βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης του Αυγενάκη στον υπάλληλο του «Ελ. Βενιζέλος» που δημοσιοποίησε το voicenews.gr.

 

Η κίνηση έρχεται μετά το περιστατικό με υπάλληλο του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, το οποίο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Ο βουλευτής φέρεται να χειροδίκησε εναντίον του υπαλλήλου, επειδή δεν τον άφηνε να μπει στην πτήση του που είχε κλείσει.

Ο πρώην υπουργός κλήθηκε να δώσει απαντήσεις στον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη αλλά και στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα

Ο ίδιος προσπάθησε να δώσει την δική του ερμηνεία στο συμβάν μέσω ανάρτησης, όπου ζήτησε «συγγνώμη» και χαρακτήρισε «υπερβολικές» περιγραφές τα περί «ξυλοδαρμού».

Το κλίμα ήταν βαρύ για τον πρώην υπουργό, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του Παύλου Μαρινάκη που σε τηλεοπτική του συνέντευξη ανέφερε χαρακτηριστικά πως «σε περιπτώσεις συμπεριφορών, αυτές κρίνονται ακαραία και λογικές “ξέρεις ποιος είμαι εγώ”, δεν γίνονται αποδεκτές από τον Πρωθυπουργό».