Μετά από 90 χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας, το κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Λεοντάρι του Δήμου Σοφάδων, «κατεβάζει ρολά».

Τα παραπάνω τόνισε χθες στο «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λεονταρίου κ. Αντώνης Σαλαγιάννης.

Μετά το λουκέτο στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, οι κάτοικοι του Λεονταρίου βλέπουν να έρχεται ακόμη ένα «πλήγμα» για το χωριό τους, καθώς κλείνει και το ταχυδρομείο, το οποίος εξυπηρετεί καθημερινά δεκάδες πολίτες από τα χωριά των πρώην Δήμων Ταμασίου, Μενελαϊδας και Θεσσαλιώτιδας.

Ο κ. Σαλαγιάννης υπογράμμισε πως περίπου 12 χωριά εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο κατάστημα και πλέον θα αναγκάζονται να μεταβούν στους Σοφάδες, για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Παράλληλα, επισήμανε πως το κατάστημα λειτουργεί με έναν υπάλληλο, για λίγο διάστημα ακόμη, μιας και επίσημη ενημέρωση από τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ δεν υπάρχει.

Ο κ. Σαλαγιάννης μαζί με άλλους προέδρους χωριών θα μαζέψουν υπογραφές και θα στείλουν επιστολή στους βουλευτές του Ν. Καρδίτσας, όπου θα ζητήσουν να μην κλείσει το κατάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κατάστημα των ΕΛΤΑ είχε μπει στο… στόχαστρο για λουκέτο το 2013 και το 2019, ωστόσο ύστερα από πιέσεις που ασκήθηκαν προς την κεντρική διοίκηση, κατάφερε και πήρε παράταση «ζωής».