Οι μεθοδεύσεις, το παρασκήνιο, οι στρεβλώσεις, οι συζητήσεις κάτω απο το τραπέζι, η απέραντη καχυποψία, αποτελούν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, που είναι φυσικά καθρέφτης, της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στη δημόσια ζωή…

Δυστυχώς, κάθε σοβαρή προσπάθεια που πάει να εξελιχθεί, ιδιαίτερα στο πρωτάθλημα της super league 2 που εδέησε να ξεκινήσει μήνα… Νοέμβριο, σκοντάφτει πάνω σε όλα αυτά που συμβαίνουν και αποδομείται εξ αρχής από το ίδιο το περιβάλλον!

Αυτά που γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες με την υπόθεση της Καβάλας και της Ζακύνθου, δύο ομάδων που ενώ δεν έχουν ρόστερ ανακάτεψαν ολόκληρη κατηγορία, αυτά που γίνονται τις τελευταίες μόνο ημέρες με την προσπάθεια να αναβληθεί το προγραμματισμένο για σήμερα παιχνίδι της Αναγέννησης στην Καβάλα, είναι ενδεικτικά της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στο χώρο!
Ενας χώρος που τον κομαντάρουν απίθανοι τύποι που καρπώνονται μάλιστα και οφέλη από την προσπάθεια παραγόντων και διοικήσεων που πληρώνουν για να κρατήσουν όρθιες τις ομάδες τους!

ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ
Η αποστολή της Αναγέννησης, είναι απο χθες στη Μακεδονική πόλη. Η διοίκηση του συλλόγου θα πληρώσει κάμποσες χιλιάδες ευρώ για τα ξενοδοχεία, τα φαγητά, τη μετακίνηση, αλλά δεν είναι σίγουρη αν θα διεξαχθεί το ματς!

Το παρασκήνιο είναι κι εδώ μεγάλο και παραπέμπει σε μεθόδευση των γηπεδούχων ώστε να εξαφαλίσουν αναβολή κι όχι κατακύρωση του αγώνα υπέρ των “κιτρινόμαυρων”! Μεθόδευση όμως με “πλάτες”!
Εδώ και ημέρες κωλυσιεργούν για την έκδοση των δελτίων των ποδοσφαιριστών που έχουν στο δυναμικό τους από την ΕΠΟ.

Τελικά χθες με μεγάλη πίεση και απο πλευράς Αναγέννησης η Ομοσπονδία εδέησε να εκδώσει τα δελτία, αλλά υπάρχει και άλλη εκκρεμότητα.
Είναι η επικύρωση των συμβολαίων από τη super league 2 η οποία όχι απλά κωλυσιεργεί, αλλά… απουσιάζει!!!

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΤΣ

Τελικά  όπως το προβλέψαμε, το παιχνίδι δεν θα γίνει αφού η Καβάλα δεν… πρόλαβε να επικυρώσει τα συμβόλαια και αυτό θα επικαλεστεί στον αθλητικό δικαστή που θα επιληφθεί προφανώς την υπόθεση για να αποφασίσει για την τύχη του αγώνα. Σε μια προσπάθεια να ξαναγίνει το ματς οταν θα είναι πιο ενισχυμένη. Αλλωστε αυτός ήταν και ο στόχος της.

Η Αναγέννηση θα εμφανιστεί μόνη της σήμερα στο γήπεδο, μαζί με τους διαιτητές και η λογική λέει ότι θα πάρει τους τρεις βαθμούς. Η λογική όμως στο Ελληνικό ποδόσφαιρο πολλές φορές πάει “περίπατο”, οπότε ας περιμένουμε…

“ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ”…
Εχει ενδιαφέρον πάντως να δούμε και τη στάση των ανθρώπων της Καβάλας. Ο ιρανοκαναδός ιδιοκτήτης σε πρόσφατη επιστολή του ευχαρίστησε όλο το σύμπαν για το γεγονός ότι η ομάδα του δικαιώθηκε και θα παίξει (έστω και χωρίς παίκτες μέχρι στιγμής!!!) στη super league 2! Από την ΕΠΟ, τον Θοδωρή Ζαγοράκη (!), την κυβέρνηση, τον υφυπουργό αθλητισμού, τη super league 2! Μόνο τον… πρόεδρο της Κομισιόν και τον πρωθυπουργό της Γαλλίας παρέλειψε να ευχαριστήσει στην επιστολή του!

Πιθανότατα όλο αυτό το κρεσέντο ευχαριστιών να εξηγεί και τη σιγή ιχθύος, αλλά και την κωλυσιεργία για την έκδοση των δελτίων τις τελευταίες ημέρες ενόψει του σημερινού ματς! Αυτό, υποτίθεται, οτι είναι η… αναβάθμιση της κατηγορίας που επήλθε με μια σειρά αποφάσεων το περασμένο καλοκαίρι…

Να τη… χαιρόμαστε και εις άλλα με υγεία!

Θ.Κ.