Ζωτικής σημασίας χαρακτηρίζεται η συγκράτηση των τιμών στο κρέαςαπό τους κρεοπώλες τηςΚαρδίτσας. Αναγκαίοςείναι κυρίως ο ορισμόςενός ανώτατου ορίου στιςτιμές, το οποίο θα μπορούσε να ισχύει κατόπινσυνεννόησης μεταξύ τωνκρεοπωλών, των αγελαδοτρόφων και προβατοτρόφων του Νομού.
Πιο αναλυτικά, σε δηλώσεις του στο «Νέο Αγώνα» ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Ν. Καρδίτσας, κ. Κώστας Μπέσιος, ανέφερε ότι οι τιμές στο κρέαςπανελληνίως αυξήθηκανκατά 30% εξαιτίας τηςενεργειακής κρίσης, ενώστο Νομό γίνεται προσπάθεια από τους κρεοπώλεςνα τις συγκρατήσουν σεόσο το δυνατόν φυσιολογικά επίπεδα για τους καταναλωτές. «Λόγου χάρη ητιμή στο μοσχαρίσιο κρέαςέχει αυξηθεί περισσότεροαπό οποιοδήποτε άλλοπροϊόν στο κλάδο μας,καθώς ο αριθμός τους έχειμειωθεί σε μεγάλο βαθμό.
Αρκετοί παραγωγοί δεν εκτρέφουν πλέον μοσχάρια, αντιθέτως αναζητούν τρόπο να πουλήσουν το κοπάδι τους. Ο λόγος φυσικά, η ανεπάρκεια ποσότητας τροφίμων, καθώς οι μόνοι που τα διατηρούν ακόμη είναι εκείνοι που διαθέτουν δικά τους παραγώμενα σιτηρά και καλαμπόκι. Οι ανατιμήσεις στο μοσχαρίσιο κρέας ξεκινάει ως ”αλυσίδα” από τους παραγωγούς, καθώς ούτε κοπάδια προκύπτουν στις μονάδες, ούτε ευκολία στη συντήρησή τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»











