Ζωτικής σημασίας χαρακτηρίζεται η συγκράτηση των τιμών στο κρέας από τους κρεοπώλες της Καρδίτσας. Αναγκαίος είναι κυρίως ο ορισμός ενός ανώτατου ορίου στις τιμές, το οποίο θα μπορούσε να ισχύει κατόπιν συνεννόησης μεταξύ των κρεοπωλών, των αγελαδοτρόφων και προβατοτρόφων του Νομού.

Πιο αναλυτικά, σε δηλώσεις του στο «Νέο Αγώνα» ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Ν. Καρδίτσας, κ. Κώστας Μπέσιος, ανέφερε ότι οι τιμές στο κρέας πανελληνίως αυξήθηκαν κατά 30% εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, ενώ στο Νομό γίνεται προσπάθεια από τους κρεοπώλες να τις συγκρατήσουν σε όσο το δυνατόν φυσιολογικά επίπεδα για τους καταναλωτές. «Λόγου χάρη η τιμή στο μοσχαρίσιο κρέας έχει αυξηθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο προϊόν στο κλάδο μας, καθώς ο αριθμός τους έχει μειωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Αρκετοί παραγωγοί δεν εκτρέφουν πλέον μοσχάρια, αντιθέτως αναζητούν τρόπο να πουλήσουν το κοπάδι τους. Ο λόγος φυσικά, η ανεπάρκεια ποσότητας τροφίμων, καθώς οι μόνοι που τα διατηρούν ακόμη είναι εκείνοι που διαθέτουν δικά τους παραγώμενα σιτηρά και καλαμπόκι. Οι ανατιμήσεις στο μοσχαρίσιο κρέας ξεκινάει ως ”αλυσίδα” από τους παραγωγούς, καθώς ούτε κοπάδια προκύπτουν στις μονάδες, ούτε ευκολία στη συντήρησή τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»