Τη στιγμή που άγνωστος πυροβολεί μέσα σε κέντρο Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο καταγράφει βίντεο. Οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες, ανάμεσα στα θύματα ο δράστης.

Βίντεο που τραβήχτηκε από αυτόπτη μάρτυρα και φαίνεται να δείχνει ένα άτομο να πυροβολεί με όπλο μέσα από ένα παράθυρο στο κέντρο Μαρτύρων του Ιεχωβά στο Αμβούργο δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο απολογισμός των νεκρών έχει φτάσει πλέον τα οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων θεωρείται ότι βρίσκεται και ο δράστης. Δεκάδες άτομα έχουν τραυματιστεί ενώ οι έρευνες στον τόπο του εγκλήματος συνεχίζονται.

“Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν θανάσιμα, μεταξύ των οποίων προφανώς και ο ύποπτος δράστης”, ανέφερε η αστυνομία του Αμβούργου, προσθέτοντας ότι πολλά άλλα άτομα τραυματίστηκαν στην επίθεση της Πέμπτης, “ορισμένα σοβαρά”.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το πιθανό κίνητρο του δράστη. Επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, το der Spiegel ανέφερε ότι ο ύποπτος πιστεύεται ότι ήταν πρώην Μάρτυρας του Ιεχωβά ηλικίας 30 έως 40 ετών, ο οποίος δεν ήταν γνωστός στις αρχές ως εξτρεμιστής.

Ο δημοσιογράφος του NDR Heiko Sander δήλωσε στην Tagesschau ότι η αστυνομία που βρισκόταν κοντά επενέβη αφού άκουσε πολλούς πυροβολισμούς. Μπήκαν στο κτίριο και άρχισαν να το εκκενώνουν από ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα που ήταν έγκυος, είπε ο Sander.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο βρήκαν αρκετούς ανθρώπους σοβαρά τραυματισμένους και μερικούς νεκρούς. “Στη συνέχεια άκουσαν έναν πυροβολισμό από ψηλά, ανέβηκαν στον επάνω όροφο και βρήκαν ένα ακόμη άτομο”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ένας ανώνυμος μάρτυρας δήλωσε ότι είχε ακούσει πυροβολισμούς. “Υπήρχαν 12 συνεχείς πυροβολισμοί … στη συνέχεια είδαμε πώς απομακρύνθηκαν άνθρωποι μέσα σε μαύρες σακούλες”, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μια 23χρονη μάρτυρας ονόματι Λάρα Μπάουτς είπε ότι άκουσε “περίπου τέσσερις φάσεις πυροβολισμών. Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων, έπεφταν πάντα αρκετοί πυροβολισμοί, με διαφορά περίπου 20 δευτερολέπτων έως ενός λεπτού”.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, πρώην δήμαρχος του Αμβούργου, χαρακτήρισε τους πυροβολισμούς ως “βάναυση πράξη βίας” και η κοινότητα των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Γερμανία δήλωσε ότι τα μέλη της είχαν γίνει στόχος μιας “φρικτής επίθεσης”.

Ο Ντέιβιντ Σεμόνιαν, εκπρόσωπος των Μαρτύρων του Ιεχωβά με έδρα τις ΗΠΑ, δήλωσε ότι τα μέλη “σε όλο τον κόσμο θρηνούν για τα θύματα αυτού του τραυματικού γεγονότος”.

Πηγή: news247